Цветанов: Нямаме никакво намерение да предизвикваме предсрочни избори (видео)

  • 11 май 2016 10:31

  • 3895
  • 1
Цветанов: Нямаме никакво намерение да предизвикваме предсрочни избори (видео)
© Булфото

ГЕРБ обяви, че единствените избори, за които се готви през 2016 г., са президентските и няма намерение да предизвиква предсрочен парламентарен вот. Управленският хоризонт е пълен мандат, обяви в традиционната декларация по повод новия политически сезон на Народното събрание председателят на групата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той заяви, че партията ще има своя двойка - президент и вицепрезидент - в същото време са готови да подкрепят претенденти на втори тур на някои от коалиционните им партньори, ако кандидатите на ГЕРБ не се класират; поздрави Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за лидерския пост в БСП, изрази остро несъгласие с опозиционното говорене и ултимативния тон на АБВ и частта от Реформаторския блок, която оттегли подкрепата си за кабинета "Борисов"2.

ГЕРБ плаща висока цена за лоялността си към платформите на политическите ни партньори, напомни още Цветанов. Ръководителят на депутатите на ГЕРБ посочи и опозицията за тях - БСП и ДПС, с които имали ценностни различия.

Приоритети в законодателството остават съдебната реформа, борбата с корупцията и решаването на проблемите на отделните граждани.
В сектор "съдебна система" от партията държат да се приеме втора част от промените в закона за съдебната власт, поправки в НПК, с които да се ограничи възможността за връщане на дела за допълнително разследване и да се гарантира по-бързо изпълнение на влезлите в сила присъди.

Като увери, че ГЕРБ е за конструктивен диалог с всички парламентарни групи, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа декларира курс към повишаване доверието на българите в политическия елит с акцент върху борбата с корупцията.

От последните години се вижда, че сме по-строги към нашите представители във властта, отколкото към тези на други политически партии, констатира председателят на ПГ на ГЕРБ. Корупцията обаче не трябва да бъде повод за лов на вещици, отбеляза той. Доброто законодателство трябва да препятства корупционните практики и да действа превантивно, смята Цветанов. За пореден път той припомни, че увеличаването на приходите е най-осезаемата страна в борбата с корупцията и контрабандата. Това, колеги от ляво, е истинска социална политика, а не раздаването на пари по необосновани критерии, обърна се той към социалистите.

ГЕРБ щяла да продължи да изпълнява и предизборното си обещание за саниране на жилищата като над 2 млрд. лв. се очаквали по тази линия да влязат в домакинствата. А чрез промени в закона за публичните финанси щели да бъдат разписани мерки за оздравяване на общините в лошо финансово състояние.

Започваме новата лятна сесия с ясното съзнание колко е важно да не се загубят темповете на развитие на страната на фона на трайната политическа и обществена нестабилност в повечето държави от нашия регион, декларира в началото на изказването си Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3895 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.05.11 | 23:30

1
Защото това управление ви е последно, тъп аЛТуист.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини