Политолог: Предсрочните избори са неизбежни

  • 11 май 2016 09:45

  • 4177
  • 0
Политолог: Предсрочните избори са неизбежни
©

Предсрочните парламентарни избори са неизбежни. ГЕРБ е партията, която има интерес от това и може да ги предизвика, заяви пред БНР политологът Димитър Ганев.

В едно ново Народно събрание ГЕРБ вероятно ще вдигне своята относителна тежест, без да вдига своите електорални позиции, но вероятно ще влязат по-малко партии в парламента. Освен това е трудно да видя коя от опозиционните днес партии или партньори на управлението ще вдигне своя относителен дял в едно следващо Народно събрание, коментира Ганев.

Според политолога до предсрочни избори ще се стигне през пролетта. Дотогава 11-те депутата от АБВ, които ще спрат да подкрепят правителството, ще бъдат компенсирани с гласовете на независими депутати и БДЦ, които нямат интерес от предсрочни парламентарни избори.

Димитър Ганев коментира и решението на АБВ да оттегли подкрепата за правителството на ГЕРБ. По думите му то е обвързано с избора на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за лидер на БСП.

В случая г-н Първанов видя алтернатива на управлението на Борисов в лицето на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и по всичко личи, че ще се върви към единна президентска кандидатура между АБВ и БСП. Защо не и тези общи действия да прераснат в един общ ляв блок, посочи Ганев.

Политологът е на мнение, че оттеглянето на АБВ от управлението е добра новина за Реформаторския блок и Патриотичния фронт, защото отсега нататък властта ще се крепи на тях.

Според Димитър Ганев доскоро управлението не е имало алтернатива, но някои от коалиционните партньори вече виждат алтернатива извън Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Една от възможностите е Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, който ще се опита чрез референдума да натрупа политически капитал.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини