Ненчев: Координацията на съвместните действия между въоръжените сили и МВР е на много високо ниво

  • 09 март 2016 17:22

  • 1148
  • 4
Ненчев: Координацията на съвместните действия между въоръжените сили и МВР е на много високо ниво
© Булфото

Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. посети района на ГКПП – Кулата днес, 9 март, за да провери координацията и готовността за съвместни действия при засилен миграционен натиск между военни формирования на Българската армия и структури на МВР.

„Убедих се на място, че има много добра координация. И в момента се извършват съвместни действия - тренировки и обучения между въоръжените сили и жандармерията. Работим изключително добре също с местната власт и с Гранична полиция“, каза министър Ненчев пред представители на медиите. Той разясни, че противодействието при евентуално придвижване на бежански поток към България е определено със съответните разработени планове и инструкции по съвместно патрулиране, наблюдателна система, събиране на информация.

Министър Ненчев посочи, че има готовност в съвместните действия да се включат около 650-700 военнослужещи, като техният брой може да нарасне при необходимост. Има готовност и за разполагане на преградни съоръжения, но засега ситуацията не го налага.

„Оценявам високо усилията на военнослужещите, които работят денонощно и им благодаря за добрата организация и изключителния труд, който полагат“, каза министърът на отбраната.

По-рано днес в района на военно формирование 26 400 - Благоевград се проведе тактико-специална подготовка в изпълнение на „Програмата за подготовка за участие на военните формирования от Сухопътните войски по поддръжка на органите на МВР за охрана на държавната граница на Република България с Република Гърция“. В нея взеха участие военнослужещите от формированието и представители на Национална служба „Жандармерия“. Те бяха обучавани за действия по овладяване на безредици, тактически строеве за контрол на тълпата с цел възстановяване на обществения ред и др.

Последвайте канала на

Калина Христова
1148 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.03.12 | 21:52

4
toq golqm kurvar bre i3rod gnysen i tup

2016.03.12 | 21:51

3
mamicata vi lujci gnusni dolni-puknete kurvi
а

2016.03.12 | 21:50

2
проститутките кога ще връщаш.

2016.03.12 | 21:50

1
Този сельо,вместо да си обработва нивичките, сеправи на компетентен по неща, от които не разбира.

Добави коментар

Водещи новини