Ненчев се пошегува с журналистите. Обеща да им каже къде ще има армия по границите, ако те не кажат

  • 02 март 2016 12:58

  • 1710
  • 3
Ненчев се пошегува с журналистите. Обеща да им каже къде ще има армия по границите, ако те не кажат
© Булфото

Министър Ненчев обсъди промените в Закона за отбрана в парламента с депутатите от ДСП. Разговорът е протекъл на много високо експертно ниво, обясни Ненчев, предаде репортер на novini.bg.

Принципната подкрепа на ДПС за промените в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за резерва получи министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..
Военният министър обясни и защо е отложил вчерашното заседание на Съвета по отбрана, на който трябваше да се обсъди закупуването на нов многоцелеви изтребител. Отложеното заседание ще се състои на 12 или 13 март, стана ясно от думите му. "Целта беше да направим така, че народните представители от комисията по отбрана да бъдат наясно и съпричастни с всичко онова, което сме подготвили като експертиза и анализ", обясни той.

Министър Ненчев е много притеснен и следи всичко, което се случва по границите ни. Заедно с МВР военните са готови да започнат да патрулират, съобщи той. „Вече сме готови да помагаме не само с логистика“, каза Ненчев.
На въпрос кои са точките по границата ни, на които ще бъде разположена армията ни, министърът отговори с шега - "Това мога да ви кажа само в случай, че обещаете да не кажете на никого".

Ненчев коментира и наборната служба. „Моето дълбоко убеждение е, че професионалната армия е изключително полезен инструмент в този момент. Това е само една идея за наборната служба и предполагам, че ще я обсъдим с политическите сили, с парламентарните сили. Има много въпроси, на които все още няма отговор - колко време ще бъде, колко дълго ще продължи, какво правим с тези младежи, които живеят извън границите на България, имаме ли необходимите ресурси. За да обучим един младеж, независимо дали ще е момче или девойка, са необходими поне една година“, каза още той.

Ненчев мисли, че анексът към меморандума между ГЕРБ и РБ има повече разделителни линии от колкото обединителни. „На Изпълнителен съвет на РБ ще вземем окончателно решение“, каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1710 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ясноо

2016.03.05 | 19:31

3
От думите на Начев излиза, че нямаме армия и няма да я има никъде по границата

2016.03.03 | 02:08

2
ujas

2016.03.03 | 02:08

1
Селяндурски шеги ,на гърба на народа !Перуката да вземе гегата и на село да пасе овци и с тях да се шегува !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини