Ненчев: Ако стане проблем на границата, сме готови да отреагираме за няколко часа

  • 09 март 2016 08:32

  • 1567
  • 4
Ненчев: Ако стане проблем на границата, сме готови да отреагираме за няколко часа
© Булфото (архив)

Положението в Гърция, Македония и Сърбия е изключително трудно. България е един остров на стабилност. Винаги съществува опасност част от мигрантите да решат да тръгнат към България. Точно поради тази причина сме разработили планове и проведохме учението.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Направили сме всичко необходимо за логистичната подготовка на българската армия. Никога не сме казвали, че военните ще са без оръжие на границата. Ще има места, където войниците ще бъдат въоръжени и места, където няма да бъдат въоръжени. Имаме готовност да изпратим 1000 души на границата за няколко часа. Пак ще повторя - част от тях ще бъдат въоръжени, другата част не. Патрулите ще бъдат съвместни с Гранична полиция. Разписали сме всичко в плановете. Оръжие и сила ще се използва само в краен случай, обясни Ненчев.

Не ми изглежда възможно да върнем задължителната казарма. През последните години се работи за утвърждаване и развитие на професионалната ни армия. Разпоредил съм експертна група, която да проучи темата. Моето лично мнение е, че задължителната казарма не трябва да се връща. България не е заплашена директно от някого. Влизането за 3 месеца в казарма е недостатъчно. За да се обучи един войник, е необходима минимум една година. Един войник в казармата, за една година, излиза много скъпо. Аз мисля, че е по-добре да насочим тези пари към един взвод, който да бъде подготвен перфектно. Няма нищо вярно в твърденията, че всички ще бъдат викани за по 25 дни на военно обучение. И сега има военно обучение, но то е доброволно, разкри министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1567 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.03.10 | 20:38

4
Овчарска перукова работа !На част от армията ,ще се раздадът ...геги !

2016.03.10 | 18:47

3
Ненчо идва пролет качвай се на трактора и почвай да ореш земеделецо прост и не се занимавай с неща от които грам не разбираш

2016.03.10 | 18:47

2
"Ако стане проблем на границата, ще отреагираме за няколко часа"!? Може ли един министър на отбраната да е толкова тъп!? Всъщност това човече е поставено там, бищо че е с аграрно мислене! Изобщо за смях ли се прави с изказването? Знае ли въобще че при пазене на границата, се правят постове на МЯСТО И ТРЯБВА ДА СА ВЪВ ВОЕННИ ОТДЕЛЕНИЯ ДО ГРАНИЦАТА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СТАНЕ НЕЩО, ЗА КОЕТО ЩЕ РЕАГИРАТ НЕ С ЧАСОВЕ, А С МИНУТИ! ЕДБО ВРЕМЕ ГРАНИЦИТЕ СЕ ПАЗЕХА ТАКА! ИДИОТ НЕСКОПОСАН НЕНАЯДЕН!

2016.03.10 | 08:37

1
Тоя заслужава да го пратят на границата без гащи та да посреща бежанци с баклава и още нещо.

Добави коментар

Водещи новини