Ивайло Калфин проведе работна среща с премиера на Мароко

  • 02 март 2016 17:41

  • 1141
  • 3
Ивайло Калфин проведе работна среща с премиера на Мароко
© МТСП

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска проведе работна среща с министър-председателя на Марко – Абелил Банкиран, по време на международната конференция на труда, организирана в Мароко, в домакинство с Международната организация по труда, съобщиха от МТСП.

Двамата обсъдиха двустранните отношения между двете страни, както и предстоящото подписване на Социална спогодба между България и Кралство Мароко. „В момента сме в процес на финализиране на двустранното споразумение между двете държави, което ще уреди социалните права и на работещите и работилите от двете страни. За нашата страна това е много важна спогодба, тъй като българите, работили или работещи в Мароко имат нужда от социална закрила“, подчерта по време на срещата министър Калфин.

Двамата обсъдиха още явлението „социално неравенство“, което се наблюдава не само в България и Мароко, но и в голяма част от страните-членки на Международната организация на труда и се съгласиха, че образованието, обучението и професионалната квалификация са механизмите, които биха могли да преодолеят бедността.

В рамките на разговора, вицепремиерът Калфин запозна премиера на Мароко Банкиран с българската кандидатура за главен секретар на ООН. Той подчерта значението на всеки един глас  в избора на Ирина Бокова за високопоставената позиция и изрази надежда, че Мароко ще разгледат възможността за подкрепа на българката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.03 | 10:24

3
калфин 2 часа смука рязания че п на берберина

2016.03.02 | 22:43

2
Що не се хване да поработи като Германец във България по 14 часа на ден 7 дни в седмицата да видим как го правят швабите?
KALFIN =KURVA

2016.03.02 | 20:07

1
Da te 6ibat re3nacite....idiot tup

Добави коментар

Водещи новини