От АБВ настояват да се премине към реални действия по антикорупционното законодателство (видео)

  • 29 февруари 2016 13:38

  • 1471
  • 2
От АБВ настояват да се премине към реални действия по антикорупционното законодателство (видео)
© Президентство

От партия АБВ настояват да се премине към реални действия по антикорупционното законодателство, за да се отговори на обществените очаквания. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в след срещата на представителите на партията с президента Росен Плевнелиев в рамките на започналия днес "месец на политическите консултации" на държавния глава с парламентарните партии, на които се обсъждат приоритетите им за настоящата година.

От АБВ изразиха безпокойство, че продължават да нямат текстове на антикорупционното законодателство, което по думите на Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в затвърждава у тях впечатлението, че няма готовност у Меглена Кунева и нейния екип да бъдат представени реални текстове за това. Петков посочи, че липсата на антикорупционно законодателство за пореден път ще покаже на българските граждани липса на политическа воля и способност да се предприемат необходимите действия за ефективна борба с корупцията в т.ч. по високите етажи на властта, предаде БТА.

На срещата от АБВ са представили техните идеи за промяна в конституцията, касаещи избора на президент. От АБВ смятат, че не трябва да е задължително следващият президент да е роден в България, да има българско гражданство и да е пребивавал в последните пет години в страната, каза заместник-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова. Сред мотивите за това са българите в чужбина да имат възможност да участват в политическия живот на страната, както и да бъдат приравнени критериите за избор на президент с тези за избор на депутати. От АБВ са предложили също президентът да може да инициира пряко референдум, без да има одобрението на парламента, както и да се търсят нови механизми за преодоляване на президентското вето, което сега се преодолява твърде лесно.

От АБВ очакват още подкрепата на президента за възстановяване на законодателния съвет към председателя на парламента, както и за провеждане на широкомащабна кампания в подкрепа на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

От АБВ ще предложат КСНС по проблемите на състоянието и перспективите на сектор "Сигурност" в условията на миграционна криза в Европа, каза още заместник-председателят на ПГ на АБВ Михо Михов.

В разговора е била коментирана и създадената комисия в парламента, проверяваща намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България, като Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира, че "комисията няма да даде нищо работещо за страната ни, а ще предизвика излишни въпроси в и без това обтегнатите ни отношения с Турция и излишни въпроси и неприятности в отношенията ни с Русия".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1471 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ннн

2016.03.03 | 23:13

2
ПЛЕВНЬО ти си наи големия ОЛИГОФРЕН .ТЪПАК
гошо

2016.03.01 | 00:59

1
От ляво на дясно:намръщен трезвеник и психично здрав човек.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини