Румен Петков:Имаме пред очите си вмешателство във вътрешните работи на България

  • 16 февруари 2016 11:47

  • 2221
  • 3
Румен Петков:Имаме пред очите си вмешателство във вътрешните работи на България
©

Не разбирам как един български политик може да се държи по този начин, не разбирам как може ходи и да говори за друг пред чужда страна. Това заяви Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по време на пресконференция за информацията, че Ахмед Доган има забрана да влиза на територията на Турция.

По думите му няма нужда някои хора да споделят с прикрито задоволство, че Анкара ще изтегли посланика си от страната ни. "За външно министерство няма национална сигурност, няма нищо", каза още той. От партията на Първанов изказаха възмущението си от укриването на Местан в турското посолство и от турските консули в Пловдив и Бургас, които са натискали кметове, председатели на общински съвети, а ДАНС и държавата нищо не правят.

"Имаме пред очите ни вмешателство във вътрешните работи на страната ни за Външно няма Виенска конвенция, има възможност Радан и още един-двама да се кипрят пред медиите", заяви Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Попитан как АБВ ще гласува на вота на недоверие, Петков заяви, че в момента се обсъжда.

Ще представим на министър Екатерина Захариева конкретно законово предложение, свързано с административното правосъдие и ще настояваме то да бъде внесено в Съвета по съдебна реформа към правителството, уточни зам.-председател на ПП АБВ.

"Още преди половин година обявихме, че много активно работим с нашите експерти по предложения, свързани с административното правосъдие от гледна точка на облекчаване на процедурите, защита интересите на гражданите, на юридическите и физическите лица", припомни Петков.

"Имаме конкретно законово предложение, ще го представим на министър Екатерина Захариева и ще настояваме то да бъде внесено в Съвета по съдебна реформа към правителството", заяви той. "Ще представим това наше виждане и в Съвета за развитие, защото това не бива да бъде акт на една политическа сила, затова не внасяме текста директно в НС", обясни Петков.

"Ние се ангажирахме преди повече от година, че ще бъдем партията, която ще направи ефективни предложения в законите на страната, които са с пряк адресат съдебна реформа и които са в пряко следствие от приетата актуализирана стратегия за съдебна реформа. Това, че никой друг не се ангажира, не е толкова обезпокоително. Ще настояваме към Съвета по съдебна реформа да бъде сформирана по най-бързия начин комисия, която да разгледа въпросите, които ще предложим", посочи той.

"Предоставили сме наши конкретни предложения на Меглена Кунева по антикорупционното законодателство", заяви Петков по темата за съдебна реформа, противодействие на корупцията.

"Ние сме първата група, която се срещна с вносителя г-жа Кунева. Предоставили сме наши конкретни предложения. Ние сме единственото ръководство на политическа партия, което със своите експерти се срещна с г-жа Кунева и нейния екип и сме предоставили съвършено конкретни текстове", заяви Петков.

"От два месец и половина ги молим да ни предоставят актуален текст, който да разгледаме и анализираме, и да оформим своя позиция. За съжаление, такъв текст не ни се предоставя и това няма как да не безпокой", смята той. "Едно е да тичаме по медиите и да се обявяваме за борци с корупцията, друго е да подготвим конкретен законов текст, който да подложим на широко обществено и политическо дебатиране. За съжаление, такова нещо няма", посочи Петков.

"Предоставени са ни две парчета, по които ние ще предоставим наше конкретно виждане, което не е адекватно действие", обясни той. "Не можеш да твърдиш, че се бориш с корупцията и законовите промени, които ще предлагаш, да са апокрифна литература. Не можеш да искаш подкрепа за нещо, което е никому неизвестно, боя се и на авторите", добави Петков.

Относно КТБ хората на Първанов заявиха: АБВ държи да бъде разсекретен цялостно докладът за КТБ, а не в сбит вариант от няколко странички, като напомниха, че това е била тяхна отдавнашна инициатива, а не на някой, който вчера се е сетил "след следобедната си почивка".

Не може председателят на една партия, която си е държала два милиона и отгоре в КТБ, да излиза и да говори за морал, за проверка, за публикуване, каза още Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

"Тая наглост трябва да бъде посочена с пръст, това е политическата арогантност, която отвращава хората от политиката", отсече Петков по повод изказване на Радан Кънев.

Последвайте канала на

Калина Христова
2221 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.03 | 23:19

3
Кои създаде дпс , бе наглец , за да ви е патерица срещу сдс .
аз

2016.03.03 | 23:18

2
Не може ли да го игнорирате този!

2016.03.03 | 23:18

1
Жалка карикатура на политик . Пианде,палячо и селски тарикат,подобно на ментора му Агент Гоце.

Добави коментар

Водещи новини