Калфин: Решение за великденски добавки още няма, но има такова намерение

  • 03 февруари 2016 12:44

  • 1547
  • 2
Калфин: Решение за великденски добавки още няма, но има такова намерение
© Булфото

Решенията в МС се взимат колективно. Това увери социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на независимият народен представител Велизар Енчев, който попита защо е разбрал от медиите, че ще се дават великденски добавки на пенсионерите.

Решение за великденски добавки още няма, но има такова намерение. Още повече, че правителството даде добавки на пенсионерите вече три пъти. „За да се вземе подобно решение зависи от степента на изпълнение на бюджета, тъй като те идват от преизпълнение на приходите. Да аз чух това от премиера през медиите, но не съм изненадан, тъй като сме имали такива намерения и сме коментирали въпроса“.

„Не мога да ви отговоря точно каква сума ще се даде, тъй като средствата се отпускат на базата на очаквани приходи в бюджета“, посочи Калфин.

„Това подаяние не е справедливо“, смята Енчев. Не смятате ли че трябва да се вдигне базата на пенсиите на всички пенсионери, вместо коледни добавки? Това деление поставя пенсионерите в крайно неравностойно положение. Изключвам тези с тавана на пенсиите“, заяви независимият депутат.

„Да, през януари месец приходите са много добри, но това не означава, че може да се поеме ангажимент за месеци напред. Тогава когато видим, че бюджетът има трайно увеличение, ще може да се говори за увеличение на пенсиите“, отговори му Калфин.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1547 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СС

2016.03.08 | 00:25

2
Мръсник Подлота долна

2016.02.03 | 18:35

1
Трай коньо ,за зелена трева ! Ако ,е най срещаната дума от г-да министрите ! Нека те да опитат акото !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини