Симеон Дянков потвърди: Вдигаме пенсионната възраст с 1 г.

  • 16 ноември 2011 16:46

  • 1851
  • 0
Симеон Дянков потвърди: Вдигаме пенсионната възраст с 1 г.
©

Възрастта за пенсиониране ще се повиши с една година от 2012 г., за да има повече пари за хората с пенсии до 200 лв., заяви в кулоарите на парламента минути след като бюджетът беше приет финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Ако темата е високи пенсии, трябва да се мисли, откъде да дойдат тези пари, а те трябва да дойдат в НОИ по някакъв начин, защото това е организацията, създадена да плаща пенсиите, каза Дянков. Увеличаването на пенсионната възраст е предложено от депутати.

Има надежди за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че, за да се даде нещо, трябва да има някаква допълнителна реформа в пенсионната система. Всичките алтернативи са свързани със съответните реформи. Дискусията за бюджета беше вяла, опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези в другите държави. И на тях им става ясно, че България е доста по-добре бюджетно от голяма част от европейските държави – посочи финансовият министър.
Бюджетът е добър с това, че трета поредна година ние имаме финансова стабилност – нещо, което вече половината от Европа го няма. Ние бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това бяхме на дъното, заради 20 години и т.н. и сега се отлепваме от дъното, но за това трябва време – каза Дянков.

Финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи отряза мераците на лидера на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, да ореже бюджета на МВР със 100 млн. лв. между първо и второ четене. Бюджетът вече е в парламента, правителството си е свършило своята работа, прие се, което означава, че ние сме си свършили добре всичко. Оттук нататък е въпрос на парламента да решава - какво и как трябва да се прекроява – така Дянков отговори на въпрос относно бюджета на МВР.

Последвайте канала на

Novini.bg
1851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини