Яне Янев: Повече от половината полицаи са папкаджии (видео)

  • 14 ноември 2011 14:55

  • 3615
  • 8
Яне Янев: Повече от половината полицаи са папкаджии (видео)
© Булфото

Това е второто посещение на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в централата на РЗС. С него обсъдихме една изключително значима за държавата тема - Пакта за финансова стабилност, както и Бюджет 2012.

Това заяви на съвместна пресконференция с финансовия министър лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

"РЗС от няколко години развива темата за Пакта за финансова стабилност и се радвам на доброто сътрудничество с министъра на финансите. Обсъдихме конкретни предложения, свързани с предстоящата промяна на Лисабонския договор във връзка с идеята да има надзор от ЕК върху държави с нестабилна финансова политика. Обсъдихме и държавния бюджет. Считаме, че трябва да има драстично намаляване на бюджета на МВР. Нито в Италия, нито в Гърция бяха избрани министри-силоваци да оглавят МВР, а министри- финансисти с опит в международни банкови институции. Въпреки че Дянков не беше съгласен с тази ни теза, ние искаме тя да бъде обсъдена в Министерския съвет и Народното събрание", допълни Янев.

Той посочи, че ще искат намаляване на бюджета и на редица паразитни структури и между първо и второ четене от РЗС ще дадат конкретни примери и мерки, които да са в полза не само на фиска, а и на държавата. "Не е необходимо в този си вид и тази законодателна база да съществуват едновременно СЕМ и КРС. Те трябва да бъдат обединени в една институция. Дянков показа смелост като тегли кръста на Държания резерв, което беше стара идея на РЗС, надяваме се и обединяването на СЕМ и КРС да стане преди приемането на държавния бюджет. Имах смелостта да кажа на финансовия министър, че трябва да се намали бюджетът на Народното събрание. То не може в тази тежка финансова криза да разполага с такъв бюджет - трябва да има поне 10% намаление. Това ще бъде знак, че парламентарната република ще започне реформите с най-важната институция. Парламентът няма нужда от толкова раздут щат, той трябва да се редуцира до необходимия минимум", категоричен бе лидерът на РЗС.

"Повече от 50% от служителите в МВР са полицаи-папкаджии, които разнасят папките от кабинет в кабинет и в края на месеца получават по-голяма заплата от лекаритe и университетските преподаватели. Този парадокс трябва да спре. Ние не сме срещу теренните полицаи, а срещу папкаджиите - симулирането на дейност не в полза на държавата, особено в условията на тежка икономическа и финансова криза трябва да спре, а техният бюджет да бъде орязан", заяви Янев.

"Поискахме и на 1-2 места да се увеличи бюджетът, като например този на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество - поне с 1 млн. лв. Така ще се развържат ръцете на хората, които се борят срещу олигарсите. По този начин те могат да вкарат в хазната поне 100 млн, защото има много голям обем работа да се върши в тази сфера. За разлика от Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, не мислим, че бюджетът тласка държавата към финансов колапс и национализация. Каква национализация хлопа в главите на някои, които забравиха какво правиха преди години - примерно при работническо-мениджърската приватизация", каза Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и поиска да се направи проверка на приватизационните сделки на Костов.

"Бюджетът може да се определи като десен и консервативен - с параметри, които са единствено възможни в условията на финансовата и икономическа криза. С този бюджет министър Дянков дава ясен знак към водещите фигури на ЕС. Доволни сме от това, което той прави и считаме, че РЗС може да има съществена роля в това, България да бъде финасово независима и стабилна държава", каза още лидерът на РЗС.

Според финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, стабилността на една държава не се измерва с това, колко пушки и палки има в страната, а с парите, давани за образованието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3615 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Аз

2011.11.16 | 08:59

8
Яне Президент !!!

2011.11.15 | 23:58

7
След като злобното помиярче Воленчо се опита да лае по господаря, господаря си намери ново, много по-кротко кученце на име Янка ! Наздраве за Али Бобо и четиридестте разбойника и техните кученца !
q

2011.11.15 | 23:58

6
проститутка минетчия парцалеса травестит си ти яна
Заиграването с помияри

2011.11.15 | 23:58

5
автоматично превръща плеерите също в помияри. Дянков, спри се увреме!
venko lider rzs-dimitrovgrad

2011.11.15 | 23:57

4
Мога най отговорно и съзнателно да кажа на нашия народ, че постъпката на Яне Янев- нашия лидер на РЗС е най точния и примерен ход на Партията РЗС и това на нас от РЗС-Димитровград ни дава невероятен кураж и смелост да водим тази непримирима битка за да може нашите деца, братя и сестри и застаряващо поколение да живее по добре от днешния ден. Запомнете тази велика дата на нашия ход на Партията и след време изборите ще го покажат. Народа ни е доста мачкан, тормозен и бит за да може смело да преиначи своята история. Ние от Димитровград сме напълно съгласни със новата рамка на продължаване на хората в тази Р.България които и сме ние самите да променим нещата във по добро и хубаво. Ние сме дали кредит на доверие на Нашия лидер и сме сигурни и убедени във това . Смело напред и бог е със нас Яне. Венко Павлов
Sadders

2011.11.15 | 23:56

3
Яне , Яне , на теб да ти отрежат... и без това не го ползваш , калуф такъв..
sportnamedicina.com

2011.11.14 | 22:49

2
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

2011.11.14 | 22:49

1
Iane le vaklo agne...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини