Бюджетът мина. БСП, ДПС, Сините и Атака гласуваха заедно срещу ГЕРБ (видео)

  • 16 ноември 2011 15:18

  • 6064
  • 19
Бюджетът мина. БСП, ДПС, Сините и Атака гласуваха заедно срещу ГЕРБ (видео)
©

Със 127 гласа „за“ Бюджет 2012 беше приет на първо четене от парламента. От общо 209 гласували 127 депутати подкрепиха проекта, 82 бяха против, без нито един "въздържал се".

Бюджетът беше подкрепен и от всички независими депутати, които участваха във вота – 17 души. Депутатите от БСП, ДПС, Синята коалиция и Атака гласуваха против предложения бюджет. Един от националистите, Цвета Георгиева, подкрепи бюджета. Малко по-късно тя обяви, че напуска парламентарната група на Атака.

ГЕРБ се нуждаеше само от 105 гласа, за да прокара бюджета. Управляващата партия имаше в залата 109 депутати, които ан блок гласуваха за бюджета.

Това е първият случай в който всички парламентарни групи извън ГЕРБ гласуват заедно срещу управляващите. ГЕРБ нямат абсолютно мнозинство, но разчитат на подкрепата на все по-нарастващата група на независими депутати. Голяма част от тях са бивши членове на РЗС и Атака. Лидерът на РЗС Яне Янев обяви, че подкрепя бюджета.

Последвайте канала на

Novini.bg
6064 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
KOR

2011.11.18 | 14:55

19
Тия дето гласуват за ГЕРБ наречени отцепници са най зависимите, ББ тоя бивш секретар на МВР има доста компромати и доста групи в сянка дето му вършат черната работа ето защо на следващите избори трябва даги пратим към царя. Само незнам дали щеси простя как се хванах на лажите на ББ и СД, че ще управят тая скапана държава, а ни завличат все по-надолу и обеднява
ченге

2011.11.17 | 10:22

7
Ченгетата от школата в симеоново / бай Тошовската / , подкрепиха бюджета ! Случва се това ,което се случваше всичките тези години след 1989 г. Първанов го каза - ченгетата на БКП продължават да са на власт !
случайно прочетох

2011.11.18 | 14:55

18
Честита мизерия на всички гласували за ГЕРБ!
нннн

2011.11.18 | 14:54

17
ГЛАД - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
PRÜTÜNNNNCCOOOOOOOOOOOODO

2011.11.18 | 14:54

16
da go tura nnaaaaaaa mmmmmmmaaaaaaaa.........kkkaaaaaaa............iiiiiiiiiiiiiii
ГНЯВ

2011.11.18 | 14:54

15
ДА ГИ ЕБАВ МАИКАТА СИЧКИ АВЕ СИЧКИ СА ЛАИНА ВЕ МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕ СИ ДА СА НА ВЛАСТ НЕ ИМ ПУКА ЗА ДЪРЖАВАТА АКО ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ДОБРО НЯМАШЕ САМО ДА ПЛИУЯТ ПО ГЕРБ ЗА ГЕРБ НЕЗНАМ ДАЛИ СА ЛЪЖЦИ АМА БСП АТАКА И ДПС НАИ ВЕЧЕ СА ЛЪЖЦИ ! СИЧКИ ВЪН ОТ ВЛАСТА !
владо

2011.11.17 | 08:05

4
Някой някога да е видял по - абсурдна "коалиция" - БСП и ДПС /палача и жертвата във възродителния процес ????????/ ; ДПС и Атака / уж непримирими националисти и етническа турска партия???????/; СДС и БСП / комунисти и уж антикомунисти?????/. Това показва само 1 нещо - безпринципно коалиране в името на властта - лична или партийна ,без значение избирателите за какво са гласували за теб и без въобще да се съобразят с волята на народа! Айде гей Сергей лиза "онова" на Доган в тройната ограбителница, ами уж антикомуниста Костов кво прай със Станишев и още по-интересно психото Сидеров как ще обясни на избирателите си що чини с Доган??????Надали след този цирк ще остане и 1 непредубеден гласоподавател,дето да си мисли ,че гореспоменатите партии мислят за нещо друго освен и единствено за тяснопартийните си интереси и за партийните си постове!
Нина

2011.11.18 | 14:54

14
Владе, по-глупав коментар не си писал никога ! Съжалявам, че ти го казвам директно, но не го очаквах от теб и не можах да се въздържа. По твоята ''желязна'' логика важното в случая е, че непримирими врагове гласуват еднакво ????????????!!!!!!! По моя скромна преценка важното тук е, че Герб гласува САМА един ужасен бюджет ! Депутатите, колкото и да са лоши, са в парламента за да гласуват в НАША (на народа ) полза и днес са направили точно това, независимо колко се мразят помежду си !
Илиев

2011.11.17 | 08:07

5
Трябва да си голям дебил за да направиш толкова нелогичен извод. Значи най-големите политически врагове се обединяват срещу бюджета и вместо да помислим дали пък няма някаква малка вероятност да е толкова калпав, че Костов и Станишев заедно да се обявят против, ние веднаг ги упрекваме. Ама как бихме могли да се усъмним във "великите" умувания на безгрешните ни управляащи.
sportnamedicina.com

2011.11.18 | 14:52

13
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com
Васил Йорданов

2011.11.17 | 08:07

6
Много сте негативни бе пичове. Бюджета е приет което означава че имаме такъв, гърците и това нямат. Радвайте се... догодина ще си имаме бюджетче ;) Фалита ни се отлага с още една година

2011.11.18 | 14:51

12
Г-н Йорданов, фалита не се отлага ! Фалита на България е факт от една година, през следващата няма да сме във фалит защото ще сме в катастрофа ! Гърция може да няма бюджет, Белгия може да няма правителство, Молдова може да няма президент, но пък ние си нямаме ИКОНОМИКА ! Браво на нас ! Колко е хубаво това наше ''кадърно'' правителство, което уби икономиката с редица целенасочени мерки и после щедро ни предлага на ''постната пица''- подложката ! Как може да сме толкова ''негативни'', наистина ???
Гого

2011.11.18 | 14:50

10
Това е бюджет за страна от третият свят и затова няма кинти във НОИ защото направиха една голяма армия от безработни докато Боко тиквата режеше ленти и сега се чудят от къде да напълнят касата. Докато се на умува касиерчето Дянков който претендира че е голям спец безработните станаха 400 хиляди не че нацията ни е некадърна а поради липса на икономика. Но така е като си мълчим ще сме роби на 240 псевдо експерти във парламента. И преди имаше такива Николай Василев и на тях им сърбахме попарата сега и на този. Това правителство показва че не може да се справи със икономическите проблеми и не е способно на нищо освен да харчи готови пари без да е допринесло нещо.
avc

2011.11.17 | 01:25

2
Защо се сравняваме с падналите, а не се амбицираме да тичаме като останалите???
Стига глупости де!

2011.11.18 | 14:51

11
И аз не харесвам ГЕРБ и малоумната им политика да се строи (и то все в тъпата София, като че ли само там живеят българи) когато хората нямат да ядът хляб! Ама тези поне не крадът за разлика от Доган, Станишев, Костов, Първанов, Симеон и най-вече ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ! Просто в момента светът е криза и малко или много трябва да се радваме, че не сме като Гърция (както бяхме преди десетина години при Виденов) или пък нямаме няколко трилиона дългове като американците и италианците например! Иначе че ГЕРБ не са нито перфектни, нито иделални е повече от ясно на всички, но за огромно съжаление по-добри просто няма (или поне аз не виждам)!
алабала

2011.11.18 | 14:50

9
Ами то фалита се отлага Васко ама за сметка на кого. На БГ данъкоплатеца, на БГ пенсионера или на БГ министъра и депутата. Определено техните заплати са големи и се "индексират" на тримесечие според инфлацията. Да му мисли народа на когото заплатите са замразени, както и пенсиите за разлика от цените. Извинявай ама вече ми иде да нагрубя някой тъпак като тебе... Това в БГ не е живот а оцеляване и мизерия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини