Дончев: Стабилността на държавата не трябва да бъде за сметка на реформите

  • 23 декември 2015 10:09

  • 1236
  • 7
Дончев: Стабилността на държавата не трябва да бъде за сметка на реформите
© Булфото

Стабилността на правителството няма да бъде застрашена, ако партия ДСБ не подпише анекса към коалиционното споразумение. Това заяви в предаването на "Хоризонт" БНР вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. По думите му всеки компромис има граници, но едно предизвикване на предсрочни избори не би било в интерес на държавата: "Когато говорим за политически интереси или тяснопартийни по-скоро, може би най-добрият вариант би било да има парламентарни избори наесен. Това обаче силно противоречи на чисто прагматическите изисквания от какво има нужда държавата".

Проблемът с излизането на ДСБ в опозиция не може да бъде пренебрегнат, доколкото става дума за част от по-голямата управляваща коалиция. Въпреки че в момента това не нарушава стабилността на кабинета, този политически знак на ДСБ изисква внимание – посочи Дончев.

Според вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник стабилността на държавата не трябва да бъде за сметка на реформите. Той очаква икономическият растеж тази година да бъде близо три процента: "По предварителни данни растеж от близо 3 процента, той е няколко пъти по-голям от прогнозирания в края на миналата година. Самата прогроза беше 0,6 процента по прогнозите на Европейската комисия и 0,8 по прогнози от администрацията. Няколко пъти по-голям от предвидения. Разбира се, това е най-високият растеж от години насам, най-високият след началото на кризата. Наред с това е редно да си дадем сметка, че 3 процента растеж е по-добре от 1 или 2 процента и по-добре от нищо, но в никакъв случай не е достатъчно за настигането. България всъщност има задачата да настига по-старите и богати държави-членки".

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник посочи, че новият програмен период за еврофондовете ще започне година по-рано, отколкото предишния, което ще даде възможност за отимално усвояване на средствата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1236 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.12.24 | 17:20

6
Реформа за Герб значи източване на пари и корупция!

2015.12.24 | 17:20

7
Няма ли да предложиш Волен за м-р председател?

2015.12.24 | 17:19

5
Много умници се навъдихте, Жалко, че не ви забелязват и да ви предложат ръководни постове.

2015.12.23 | 21:00

4
i toq pedal e za zatvora

2015.12.23 | 20:56

3
Другарю Дончев, стабилността на държавата ТРЯБВА ДА БЪДЕ за сметка на всичко и на всички. Няма ли стабилна държава идват държавните болести като корупция и мафия. Или не можеп да го проумееш или не искаш .

2015.12.23 | 20:56

2
Дончев за кого е тази стабилност ,за правителството а за народа кучета ги яли Стабилност трябна да има в заплатата, в икономиката ,здравеопазването ,а не на правителството да се хрантути

2015.12.23 | 10:44

1
NAISTINA SE ZACHVACHTAITE SUS STABILNOSTTA

Добави коментар

Водещи новини