Станишев: Ще сме с ДПС, докато те са срещу ГЕРБ

  • 12 ноември 2011 12:39

  • 4072
  • 28
Станишев: Ще сме с ДПС, докато те са срещу ГЕРБ
© Булфото

Докато ДПС са против ГЕРБ, ние не можем да сме против тях.

Това каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председателят на НС на БСП, който представи анализ и оценка на резултатите от „Избори 2011” на заседание на Националния съвет на партията.

На тези избори очаквахме подкрепа от ДПС при евентуален балотаж на президентските избори, защото всички анализи показаха ясна опозиционна нагласа на ДПС. Такава подкрепа изискваше и логиката на политическото поведение на ДПС. Три четвърти от избирателите на ДПС са подкрепили нашия кандидат за президент. Тази подкрепа не можеше да изиграе решаваща роля. Няма защо да се срамуваме от подкрепата на една легитимна политическа сила. Всички тези хора дадоха гласовете си за Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска с ясното съзнание за своя избор. На тези избори неведнъж бяхме един срещу друг с ДПС на местните избори. Днес сме две опозиционни партии и нашето отношение към ДПС може да се проверява и изпитва само чрез отношението на тази партия към ГЕРБ”, каза Станишев.


БСП ще се бори за самостоятелен успех и ще търси доверие и съюзници сред гражданите на България. Компромиси с нашите цели, програма и политика заради участие във властта не смятам, че трябва да правим, посочи Станишев.

До следващите избори ще се случат много неща. Със сигурност ще има опити за преструктуриране и на дясното пространство. Една от нашите цели е да извоюваме доверие и на този терен, заяви Станишев.

„Нека да е ясно, че ГЕРБ и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не са нашите партньори и няма да седнем на една маса с тях. БСП никога няма да приеме да бъде в подчинена позиция на ГЕРБ. На тези избори хората наказаха много партии за тяхната непоследователна позиция по отношение на ГЕРБ и оцениха ясната позиция на БСП”, бе категоричен Станишев.

Гордея се, че направихме открита и честна кампания. Нашето оръжие бяха каузата ни, истината и прозрачна кампания. И днес съм убеден, че Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в бяха най-добрите кандидати, които можехме да излъчим. Ние се нуждаем от откровен разговор за всичко, не от лични интереси, прикрити под формата на голяма загриженост за партията”, каза Станишев.

Загубихме гласове в поне 5 общини заради разминаване с нашите партньори от Коалиция за България. Най-голям наш съюзник са гражданите на България. По думите му – логичният хаос в изборния процес беше пожеланата от управляващите среда. „Не можем да оставим без последствия случилото се. Ако нищо не предприемем, ни чака хаос дълги години напред.

Важното е да дадем ясен сигнал, че не приемаме изборен резултат, постигнат по този начин. Не бива да се позволява друг път в България да се правят такива избори. „Няма доказателства” е оправданието на ГЕРБ – от Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ли да ги вземем, пита Станишев.

„Факт е, че участвахме в нечестно проведени и сравнително свободни демократични избори. Не можем да изчерпим анализа с фразата „откраднаха ни изборите”. Имаме успехи и видими пропадания. Случилото се не може да е повсеместно оправдание за слабости, които разкри нашата предизборна кампания. Въпреки усилията нашата организация продължава да е по-мудна, традиционна. В организацията на изборния процес ГЕРБ ни превъзхождат. Знаят какво да правят във всяка ситуация и действат. Предстои ни битка не само на политическия, но и на организационно-технологическия процес”, каза Станишев.

Средствата на ГЕРБ бяха комбинация от насаждане на страх и употребата на колосални финансови средства с неясен произход. Медиите са подложени на натиск, смята Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4072 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2011.11.21 | 17:32

28
Лапайте си пишките,манафи и педераси но с политика по-вече не се занимаваите.
МЕЧО ПУХ

2011.11.21 | 17:32

27
ПО ТОЗИ ПОВОД ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ ДА БЪДЕТЕ МУМИФИЦИРАНИ И ИЗПРАТЕНИ КАТО МУЗЕЙНИ ЛИЧНОСТИ НА МАРС САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЕЗИ ЕВРО ИДИОТИ ТЕ СА КАТО ХЛЕБАРКИТЕ И СЕ РАЗМНОЖАВАТ ДО БЕЗКРАЙНОСТ

2011.11.21 | 17:31

26
На всеки е ясно, че и двамата са национални предатели. Станишев работи в полза на руските комунисти, а Доган защитава турски интереси.Такива хора трябва да бъдат разстрелвани незабавно, но в България това не може да се случи, защото чувството ни за национално достойнство е потъпквано дълги години. Все пак редно е да се замислим защо комунистическата партия не е обявена за незаконна и мекеретата на Държавна сигурност (какъвто е Доган) продължават да крадат и да тровят живота на свестните хора! Докога?????
валентин

2011.11.21 | 17:31

25
тавариш сер......ГЕЙ , а така , цуни резания , дръж се за него, само той ше те оправи ! Абе не разбра ли че губиш заради самия себеси, гъзиш се и само плачеш, вече не става с кибапчета мибапчета на пенсионерите, трябва да си мъж не подлога . От СССР мина към ДПС , е нема друг начин за теб освен да тренираш навеждане , а пък и що не се прекръстиш на СЕРГО ПАША, хем ше ти остане руското ,хем ше имаш и турското !!! Тя журналистката за това ти избега , щото си мъж без характер , от където ти го покажат на там се навеждаш , е а спех , се пак требва да се ориентираш - лява китка ли ше бъдеш ............ ама голем си смешко !!!

2011.11.21 | 17:31

24
Те, ДПС са против България основно, това ли подкрепят от БСП......добра кауза за подкрепа имат.....!!!
Вили

2011.11.21 | 17:31

23
Абе Станишев нямаш ли срам,не виждаш ли че си губещ точно заради това, че си подлога на Доган и ДПС,що не се скриеш и да дадеш път на по младите и здравомислещите.Действията и думите ти са отрова за българите...

2011.11.21 | 17:30

22
По-мазен човчец с нагла усмивчица не съм виждал! Как се променят хората само за няколко години! Кога беше канцеларска мишка, кога стана дупедавец? На Сер-го скоро ще му бият шута, Първанов ще го измести. Не че е нещо кой знае какво, но поне този Сер-го няма до го гледам повече!
Angry

2011.11.21 | 17:30

21
Тях въобще не ги интересуваа национални интереси и морални стойности искат власта на всяка цена. Да направат още една заменка на земите с коите да разграбат и малкото което е останало. Изроди!! Най голямата сганщина на света!!
Аngry

2011.11.21 | 17:30

20
Дейба тая манипулативна курва. Били с ДПС щото те били против герб, ами на по-миналите парламентарни избори където се коалирахте с тях тогава с/у кого бяха? Да, те са си попринцип против българия и искат тази земя да е провинция на турция с което съвпада и виждането на БСП. Що не земи тоя серГЕЙ да отиде в турция да свормира там една партия да видим въобще дали ще му позволят. Само тука наще Поп Кръстювци в лицето на първанов и станишев позволяват такива антинационални партии. Като гледам последните маниполативни изказвания на дупедавците станишеф и първанов явно олигарсите и мангасарите са им наложили критерии че ако не спечелят парламентарните избори няма да има повече анални преживявания с рязани чурки както и материално облагодеталстване.
В отговор на 18 и 19

2011.11.14 | 08:15

19
Недей така по-мисли малко! Те много добре знаят че след време в българия ще са само турци и цигани, затова още от сега играят в комбина с тях и им изпълняват интересите за да може после да се отнасят добре с тях!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини