Калфин: В коалицията не се бием и не сме врагове

  • 19 декември 2015 09:20

  • 1556
  • 5
Калфин: В коалицията не се бием и не сме врагове
© Булфото (архив)

Социална стабилност ще има тогава, когато намалеят социалните неравенства.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Риториката, че са замразени социалните плащания не е вярна. Тя се употребява най-често от БСП, но те много добре знаят, че числата говорят друго. Няма проблем да се отиде на предсрочни избори, но се съмнявам, че резултатите ще бъдат много по-различни от последните парламентарни избори. Говорим за политическо поведение. Една коалиция има програма. Трябва да има диалог. Не може от последна инстанция да се дават нареждания. Така няма как да се работи. За тази една година имаше отделни невъздържани политически поведения на коалиционните партньори, но коалицията работи. Не водим битки. Не сме врагове и не се бием в коалицията, разкри вицепремиерът.

Той коментира и темата за изоставената 9-месечна Владислава. Не можем да очакваме, че държавата ще отиде и ще открие такива хора. Те трябва да ни потърсят. Да се запише в бюрото по труда, да се свърже със социалните служби. Нейното поведение е безотговорно. Детето не за първи път се настанява в приемно семейство. Най-добре е едно дете да се гледа от биологичните си родители, категоричен беше Калфин.

Бюджетът на държавата е на всички. Аз нямам печатници за средства. През последната година се е увеличила събираемостта на приходите. Средствата се увеличават за всички политики, но трябва време. Различните социални групи имат различни проблеми. социалният диалог се прави със социални партньори. За да се отделят повече средства за дадена политика, трябва да намалим парите за друга. Разбрал съм се с протестиращите майки. Ще проведем среща. Ще чуя техните искания и ще ги обсъдим, обеща социалният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1556 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
сталин

2015.12.20 | 14:23

5
Защото сте педали.
Волен Сидеров

2015.12.20 | 14:23

4
Атака ще бомбандира всички като дойде на власт. Ще стане нещо като в Сирия.

2015.12.20 | 14:23

3
Не само, че не сте врагове, но и нямате такива.

2015.12.20 | 14:23

2
Какви пет лева ,в коалицията се замеряте с пачки пари !Не е луд ,който яде зелника ,а който му го дава !
Случаен

2015.12.20 | 14:22

1
И преставете си че и този боклук беше кандидат президент.. Педал втори. Долуу по надолууу. Левия педал

Добави коментар

Водещи новини