Миков: През 2015 г. управляващите не изпълниха поетите ангажименти (видео)

  • 18 декември 2015 13:31

  • 1682
  • 2
Миков: През 2015 г. управляващите не изпълниха поетите ангажименти (видео)
© Булфото (архив)

От "БСП-Лява България" определиха 2015 като година на големите приказки, на лъжи, неизпълнени ангажименти на управляващите, политическа нестабилност и отсъствие на посока за България.

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на партията Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Остават броени дни до края на 2015 г. и е време за равносметка, посочи той. По думите му все по-видими са резултатите от управлението на кабинета "Борисов 2". Миков отбеляза, че годината ще се запомни със социално замразяване, увеличаваща се бедност и демографска криза и икономическа стагнация, която все повече се усеща от бизнеса. Той посочи, че през настоящата година България е въвлечена в дългова спирала, продължила е да загърбва националните си приоритети и покорно да навежда глава пред интересите на други държави.

Лидерът на БСП коментира, че 2015 г. ще се запомни и с това, че така и не е станало ясно кой точно и кога участва в управлението на държавата. Първоначално обявената четворна коалиция от време на време ставаше петорна, на моменти беше шесторна, отбеляза той. Според Миков става все по-ясно, че участието се извършва изцяло на безпринципна основа, а водещи са определени корпоративни и лични интереси, амбиции на кръгове, които много често са с неполитически характер. Не е никак чудно, че в тази формула за участие в управлението на почти всички партии на всяка цена България повече от година върви без посока, коментира лидерът на БСП. Започнало с гръмки обещания за реформи, управлението единствено задълбочи проблемите в секторите, отбеляза той.

Миков припомни обещанията на управляващите, че няма да има данък "Уикенд", а вчера българските граждани разбрали, че такъв налог всъщност ще има. В средата на годината ни увериха, че няма да има увеличение на винетките, а днес ни казват, че 50 процента увеличение е малко и хубавото тепърва предстои догодина и по-догодина, посочи още лидерът на БСП. В заключение той пожела на българските граждани Новата година да донесе повече истина от правителството и мнозинството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1682 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Джани

2015.12.18 | 17:50

2
Слаба година, слабо управление и все по-обеднял нрод, това е равносметката...тъжна картина.
СМЕШНИ И ЖАЛКИ

2015.12.18 | 17:39

1
Няма по-жалко същество от българския комуноид -- партийката му се топи като сняг, оставен на слънце, той продължава да зее колко другите са лоши и как БСП мислели само за хората !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини