Политолог: Предсрочни избори могат да бъдат предизвикани само от ГЕРБ

  • 18 декември 2015 15:06

  • 1684
  • 3
Политолог: Предсрочни избори могат да бъдат предизвикани само от ГЕРБ
©

Разделенията при партньорите на ГЕРБ, както в Патриотичния фронт и Реформаторския блок, ни посочиха ясно, че за момента не може да се говори за възможност за предсрочни парламентарни избори, каза пред БНР политологът Димитър Ганев.

"Тук можем да говорим само и единствено, ако те бъдат предизвикани от ГЕРБ. В този смисъл ГЕРБ и Борисов са единствените, които могат да предизвикат предсрочни парламентарни избори. БДЦ пък е парламентарна група, която в момента, в който властта иска да се задържи, тя е първата, която може да помага, защото това е партия, това е по-скоро коалиция от няколко партии вече, която няма сериозни перспективи при едни евентуални предсрочни парламентарни избори, така че тя е изключително заинтересована да продължи да подкрепя настоящите управници", посочи политическият анализатор.

Ганев коментира и избора на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за правосъден министър: "С избора на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на трябва да уточним още нещо, че Борисов продължи линията, която беше започната от Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, защото г-жа Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, няма никакво съмнение, произлиза от този политически лагер, от който и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Разбира се, този властови лагер не се роди около Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и неговата оставка, това е едно много отдавнашно разделение в дясното управление – от една страна това са хората около президента Плевнелиев, част от Реформаторския блок, от другата страна имаме по-скоро ГЕРБ, този около Цветанов, около ПГ. Борисов се стреми непрекъснато да прави баланс между тези два лагера и всъщност номинацията на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е стъпка в тази посока – да запази този баланс".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1684 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.26 | 20:40

3
НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ДА СЪБИРЕ 2+2. ..АМИ ТО СЕ ЗНАЕ ЧЕ БОРИСОВ ДОБРОВОЛНО АКО НЕ СИ ПОДАДЕ УСТАВКАТА ИЗБОРИ НЯМА...НО УДТАВКА НЯМА ДА ИМА...ЗА РАДОСТИН НА НЯКОЙ И ТЪГА ЗА РАДАНЧО

2015.12.19 | 18:34

2
Нека да излязат 30-тина хиляди гладни, обезверени и озверели хора на улицата, пък да видим кой ще смее да остане на власт. То вече веднъж Б.Б се кри като мишок , след като си подаде оставката. Жалко само ,че хората вече не виждат алтернатива на тези наглеци, но като поогладнеят още малко ще има сеир.
Дюлгерова

2015.12.19 | 18:33

1
По отношение на Захариев,изключително точно анализиране на причината за избирането й. Борисов е доказан стратег до толкова, че политическата атмосфера в Б-я вече зависи от неговите решения...

Добави коментар

Водещи новини