Корман Исмаилов: Вотът за нов правосъден министър е вот на доверие или недоверие към кабинета

  • 17 декември 2015 17:49

  • 1184
  • 0
Корман Исмаилов: Вотът за нов правосъден министър е вот на доверие или недоверие към кабинета
©

Радан Кънев е казвал и преди, че ако бъде нарушен "историческия компромис" за конституционните промени, ще излезе в опозиция. Лично аз очаквах тази негова стъпка. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Корман Исмаилов.

Той оцени оставането на Петър Москов на поста министър на здравеопазването и напускането му на зам.-председателския пост в ДСБ като личен избор. Има неща, които приемам и неща, които не приемам в това му действие. Винаги съм смятал обаче, че един зам.-председателски пост в партия е нещо повече от министерски пост, коментира Исмаилов.

Ще продължаваме докрай усилията си в посока единство на Реформаторския блок (РБ). Отделните партии трябва да допринасят за това, а не да дърпат към тяснопартийните си интереси. Точно това допринесе за ситуацията, в която се намираме днес, посочи лидерът на НПСД.

Преформулирането на коалиционното споразумение трябва да бъде подкрепено и от други политически сили от управляващата коалиция. В идните дни предстои да се избистри управленската формула, която и преди беше сложна, но сега стана още по-сложна, заяви Корман Исмаилов.

Стоим на позициите си от подписаното от РБ споразумение – че колкото е по-единен Блокът, толкова е по-силен. За нас това е приоритет. Ако допуснем разпадането на РБ, ако разтурим парламентарната група, ако засилим приятелския огън между партиите, това освобождава още повече свободно място на външни фактори – Патриотичния фронт, БДЦ, а и тежестта на ДПС се увеличава, подчерта той.

Според Исмаилов в момента има една малка правителствена криза. Гласуването на нов министър на правосъдието е и вот на доверие или недоверие към кабинета, каза той.

НПСД ще подкрепи кандидатурата на Екатерина Захариева за нов правосъден министър. Трябва да й се даде достатъчно тласък, гръб, за да се продължи започнатото, категоричен е Корман Исмаилов.

Той посочи още, че утре в пленарната зала при гласуването на кандидатурата на Захариева депутатите от ПГ на Реформаторския блок ще гласуват по съвест.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини