Бивш служебен вицепремиер стана началник на кабинета на Плевнелиев

  • 18 декември 2015 16:29

  • 2756
  • 3
Бивш служебен вицепремиер стана началник на кабинета на Плевнелиев
© Булфото

Със свой указ от 18 декември 2016 г. държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното назначи Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 за началник на своя кабинет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Досегашният началник на кабинета на президента, Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, беше избрана от Народното събрание за министър на правосъдието.

До днес Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 заемаше длъжността секретар на държавния глава по социални политики, младежта и спорта.

Завършила е Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” през 1994. След дипломирането си работи като адвокат от Софийска адвокатска колегия.

През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел „Правен и връзки с обществеността”. През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция „Контрол по правата на детето” в Агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, Дирекции „Социално подпомагане”, неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.

През 2007 г. е назначена за началник на отдел „Законодателство, оценка на риска и нередности” към Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Дирекцията е управляващ орган по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013, а ръководеният от г-жа Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по Оперативната програма.

В периода 2009 – 2011 г. е част от политическия кабинет на министър-председателя като съветник по социални политики.

От юни 2011 г. до включването си в екипа на президента е заместник-министър на труда и социалната политика с ресор: политика на пазара на труда, европейски програми и проекти и международна дейност, както и ръководител на Управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

На 28 февруари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по социални политики, младежта и спорта на Президента.

От 13 март до 29 май 2013 г. е заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика в служебното правителство, назначено от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Владее английски и руски език.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2756 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Леля Тотка

2018.11.03 | 04:04

3
По-грозно същество не можаха ли да намерят?

2015.12.20 | 20:50

2
tova e travestit
Шарли Ебльо

2015.12.19 | 12:03

1
Много мъжествена физиономия !!!

Добави коментар

Водещи новини