От РБ без единна позиция за Захариева, гражданската им квота гласува „въздържал се“ (видео)

  • 18 декември 2015 09:40

  • 1364
  • 0
От РБ без единна позиция за Захариева, гражданската им квота гласува „въздържал се“ (видео)
©

От Реформаторския блок, както стана ясно, нямаме единна подкрепа, така че всеки един от колегите ще гласува по съвест.

Това обяви от парламентарната трибуна Петър Славов от Реформаторския блок преди гласуването на кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за правосъден министър.

„За нас, особено от колегите от гражданската квота, ние сме 5 човека – за тези, които не знаят, беше особено важно тези дни да чуем мнението на хората за случващото се. Говорихме с всички, които изразиха резерви. Това е което ни притеснява и не можем да ви дадем защита в аванс, и ще гласуваме „въздържал се“, ние от гражданската квота“, подчерта Славов.

Ние имаме проблем с даване за пореден път на доверие в аванс при положение, че гледаме, че двама мотивирани министри си тръгват в аванс, като си подават оставките. Те не намират подкрепа за реформите си. Вярвам, че днес нужните гласове ще ги получите, но преценете дали в бъдеще за важните реформи ще имате мнозинство, обърна се той към Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Славов отправи реплика и към опозицията, като попита: „Защо истинската опозиция взе, че гласува точно за сбърканите квоти онзи ден?“.

Последва обаче и реплика от БСП.

„Уважаеми г-н Славов, управлението, опозицията, сърдити сте, опозицията ви е виновна за това, което вие заквасихте един път, заквасихте го доникъде. Втори път – пак сте недоволни. И някаква група, някаква сектичка тука в дясното пространство постоянно търси оправдание, не знам пред кого. Няма нужда, никой не слуша. Търсите оправдание за собственото си политическо безразличие. Вие не знаете къде сте, а искате хората да разберат къде сте“, ядоса се Миков.

Славов побърза да го дупликира.
„Ние много добре знаем къде сме, но трябваше да отговорите на въпроса защо вие онзи ден подкрепихте разместването на квотите? Хем сте против, хем сте гласували всички до един за това разместване“, недоумява Петър Славов.

Последвайте канала на

1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини