Близнашки: Захариева е рисков кандидат за правосъден министър

  • 18 декември 2015 09:57

  • 1623
  • 1
Близнашки: Захариева е рисков кандидат за правосъден министър
© Булфото (архив)

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на няма компетентност в областта на съдебната реформа и това я прави рисков кандидат за правосъден министър.

Това каза в интервю за радио Фокус проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, преподавател по конституционно право и бивш служебен премиер. „Нека да дадем възможност на новия министър да се изяви. Аз вече имах възможност да кажа, че Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на няма компетентност в съдебната реформа и има едно лошо качество, което се надявам министър-председателят да коригира – на моменти тя е изключително агресивна в преследване на своите цели. Така че ситуацията е много рискова и нека не забравяме, че тя идва от същите среди и трябва да се гледа на действията на тази дама особено внимателно, тъй като тя ще продължи по същия път“, коментира още проф. Близнашки.

Според него Захариева ще се опитва с по-меки средства да разширява евентуално консенсуса около тези идеи, които вече бяха дефинирани по един или друг начин като „неприемливи“ чрез внасяне в Народното събрание на същия закон, който беше подготвен от министър Христо Иванов. Проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска коментира още, че се очертава съдебната реформа да продължи да върви по пътя на опита и грешките. По думите му задълбочаването на проблемите в съдебната система е пречка за реформата, която е могло да се случи преди една година. Той е категоричен, че зад съдебната реформа стоят скрити цели, които е трябвало да доведат до отслабване на съдебната власт и поставянето й в зависимост от задкулисни кръгове.

Проф. Близнашки допълни, че зад предложението за разделяне на ВСС на две колегии са крие идеята за предизвикване на оставката на главния прокурор и смачкване на прокуратурата. „Съвсем естествено подобни намерения нямаше как да получат широка подкрепа и да не срещнат съпротива”, коментира още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1623 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.18 | 21:29

1
Това лайно комунистическо оплю всички хора с които е работил! Не,че,специално за тази интелигентно изглеждаща патка не е прав.

Добави коментар

Водещи новини