Радан Кънев: ДСБ не участва в преговори за актуализацията на коалиционното споразумение

  • 17 декември 2015 15:39

  • 1624
  • 2
Радан Кънев: ДСБ не участва в преговори за актуализацията на коалиционното споразумение
© Булфото

ДСБ не участва в преговори за актуализацията на коалиционното споразумение. Това каза пред журналисти Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок и лидер на ДСБ.

„Ние казахме в какви параметри си представяме излизането от тази криза. Явно колегите от ГЕРБ си ги представят по друг начин, чрез раздробяване на няколко парламентарни групи и сглобяване на ново мнозинство около същия кабинет. Ние предложихме нов кабинет около старото мнозинство, а това са две напълно различни философии”, посочи Кънев.

По повод на предстоящото решение за кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за правосъден министър, Кънев заяви: „Аз казах, че ДСБ ще вземе решение в 16.00 часа и аз ще се съобразя с него”.

Във връзка с неговата публикация във фейсбук, в която иска оставката на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, лидерът на ДСБ посочи: „Аз не познавам десен човек, който да не му иска оставката. Ние стискахме зъби цяла година, а сега не се налага повече. Действително Горанов е голяма щета и за ГЕРБ, и за коалицията. Нека да се върнем една година назад – историята с частните фондове. Това решение за излизане в опозиция можеше за едната бройка да бъде факт преди една година и да влезем в спирала на правителствена криза още тогава. В случая той въвежда един отхвърлен от парламента данък с правилник. Това е нещо, което Конституцията не допуска, но политическия знак е покъртителен. Той не можа да събере мнозинство в парламента, за да прокара данък „уикенд”, но в момента ще стане факт благодарение на правилник на Министерство на финансите", каза още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

По думите му, това е повод за искане на оставката финансовия министър дори и от управляващото мнозинство мнозинството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gost

2016.01.02 | 14:28

2
Kukla na konci si ti Radane,ako imasch malko doblest schte si podadesch ostavkata.Takiva kato teb/koito samo destabilizirat stranata /sa za razstrel.

2016.01.02 | 14:23

1
Рада Дълбокта нямало да участва в оргията,абе Радке,без теб каква оргия ще е бе дърлбоко дупе?

Добави коментар

Водещи новини