Радан Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ (видео)

  • 11 декември 2015 10:10

  • 4915
  • 44
Радан Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ (видео)
© Булфото

Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който в сряда обяви, че излиза в опозиция.

„Става дума за реформата в правосъдието. ДСБ взима решението си. С имитацията на съдебна реформа, скрепена с над 200 подписа в парламента на изпитание са поставени много по-важни неща от единството на РБ. Става дума за много по-сериозни политически избори. Мнението ми е, че Борисов и ГЕРБ направиха много ясен и тежък политически избор дали това правителство ще се занимава с реформи или не. Прецениха, че комфорта им от гледна точка на лобитата, които стоят зад съдебната власт, същите, които свалиха ГЕРБ през 2013 година и които им спретнаха „Костинброд”, които избраха Пеевски и се заканваха с физическа разправа, същите бяха предпочетени от Борисов като партньори в сегашното управление”, заяви Кънев.

Той заяви, че въпросът ще бъде ли Реформаторският блок част от това управление е много важен политически въпрос, много по-важен от това дали ще има политически протест и дали ще остане единен РБ. "Това е въпрос за бъдещето на България и дали настоящото правителство могат да движат нещата в правилната посока или ще продължат тенденцията да се движат в грешната посока. Ще бъдат по-силен продължител на кабинета „Орешарски”, което беше много слабо. Очертава се да имаме по-силно правителство, което да води страната в същата негативна посока. Това е голяма опасност”, каза още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок призна, че премиерът Бойко Борисов е казал, че съдебна реформа може да мине, само ако главният прокурор Сотир Цацаров е съгласен. Попитан дали действително има такова изказване, той отговори: „Известно ми е това нещо от многократни мои разговори с Христо по този въпрос. Това за мен не беше новина и в крайна сметка е една от причините за рязката ни реакция - моята и на Христо. Това беше ситуация на избор за нас”. По думите му премиерът трябвало да направи избор.

Към настоящия момент стоя на позицията, че човекът за този пост беше Христо Иванов, заяви Кънев в отговор на въпрос дали Меглена Кунева е подходяща за поста министър на правосъдието. "Не е случайно, че с неговото оттегляне дойде и свалянето на доверие от моя страна. Трудно ми е да си представя след всичко, което изтърпя Христо Иванов, и от чужди, и от свои, след цялата помия, която се изля върху него, че ще се намери човек с подобна твърдост и смелост, който да стане там и да провежда реформаторска политика", посочи Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, като уточни, че е сериозно притеснен, че следващият правосъден министър няма да има смелостта да върви по неговите стъпки. „Видях много атаки срещу него и от ГЕРБ, от РБ – нещо, което дълбоко лично ме отврати. Може би личните чувства не са уместни в политиката”, добави Кънев.

Той обяви, че утре ще има политическо решение на ДСБ за това дали здравният министър Петър Москов остава в правителството. „Безсмислено е преди да имаме политически решения. За голямо съжаление, от много време РБ се превърна в организация, в която си споделяме решенията на отделните партии, а не взимаме решения заедно. Кога ще бъде всъщност събирането на блока, е друг въпрос”, каза още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4915 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар

2015.12.17 | 01:10

44
Един добронамерен съвет: От тук нататък единственият полезен за България ход е, РБ да остане в правителството, но като негова вътрешна опозиция (подобно на ПФ). В противен случай ГЕРБ ще бъде изконсумиран без остатък от мафията и ще повлече за дълго към дъното целия народ !

2015.12.17 | 01:10

43
За малко да повярваме, че Бойко е нашият родолюбив спасител от рубладжийската мафия ! За жалост стана съвсем ясно, че той е едно подобие на Тодор Живков - привидно силна авторитарна личност, на която фактически други диктуват играта и дърпат отзад конците. Единият беше директна марионетка на КГБ, а другият - индиректна, чрез нейните пипала - агенти Сава, Гоце и Павел ! Тежко и горко на нашия изтерзан народ ! Утешението е, че във времена на най-големи изпитания България ражда своите самопожертвователни герои с името Христо !
Az

2015.12.17 | 01:09

42
Незнам за Радан, ма тук е пълно с педераси!

2015.12.17 | 01:08

40
Рада Дълбоката е известна в гей средите че може да изсмуче топка за голф през 10 метров маркуч

2015.12.17 | 01:08

41
Малкото педеасче в теб, обади ли се? И на теб ти се иска.

2015.12.17 | 01:08

39
Рада Дълбоката вече е Рада Опозиционерката

2015.12.17 | 01:08

38
Ра(ма)дан Кънев – поредният евреин, и потомствен комунист с мераци за власт

2015.12.17 | 01:08

37
Радане вярно ли е че Бойко не ти бил дал да му духаш и затова сега му се цупиш? който се цепи от колектива Радане - колектива ще му го нацепи Явно това ти е мечтата

2015.12.17 | 01:07

36
Радан Кънев или както е по известен в гей средите (Рада дълбокото гърло) нещо ми си вижда съдита

2015.12.17 | 01:07

35
Роден ли си Хампи , няма оправяне -- по-зле ще ставаш с годините !
KUR ZA BOIKO IBRIKA-SMURT

2015.12.17 | 01:07

34
Dvete kurvi boiko fes i rada li lizaxa guzovete i se razdelixa analno,vru6taite miliardite kurviii

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини