Университетски преподавател: В НС има трогателно съгласие съдебната реформа да не се случи

  • 11 декември 2015 08:27

  • 1601
  • 0
Университетски преподавател: В НС има трогателно съгласие съдебната реформа да не се случи
©

Хората в парламента са постигнали едно трогателно съгласие да не направят необходимото за съдебната реформа, а тези отвън искат необходимото да се случи. Така преподавателят по гражданско право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. Кристиан Таков обясни причината за започналите протести с искания за радикална съдебна реформа.

Прокуратурата много отдавна е приватизирана от българската политика и на всеки седем години се дава на концесия на нов концесионер. Държавното обвинение може да бъде поставено под карантина при съдебната реформа, за да не й вреди, посочи доц. Таков.

По думите му прокуратурата трябва да бъде лишена от монопола й и всеки да може да повдига обвинения срещу всеки, когато има основания за това.

Доц. Таков заяви, че правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския не би подал оставка, "ако виждаше смисъл". Неговата постъпка има не само нравствени, но и дълбоко държавнически измерения. Той постъпи правилно, като не остана на поста си, за да легитимира ставащото, категоричен е университетският преподавател.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини