Антоанета Христова: Хакерите постигнаха целта си, ДБГ влезе в режим на оправдаване

  • 11 декември 2015 07:49

  • 1294
  • 0
Антоанета Христова: Хакерите постигнаха целта си, ДБГ влезе в режим на оправдаване
©

Хакерите имат широко поле за изява в социалните мрежи, тъй като ставащото в интернет вече има голямо влияние върху обществено-политическия живот. Това каза в сутрешния блок на БНТ етичният хакер Борис Гончаров по повод вчерашния случай, при който във фалшиво съобщение до медиите бе разпространена информацията за оттегляне на подкрепата към управляващата коалиция от страна на "Движение България на гражданите".

По думите му това може да стане чрез създаване на мейл, който е почти същия като оригиналния. Не всички мейл системи разпознават фалшивите съобщения, но има и такива, каза Гончаров.

Според политическия психолог Антоанета Христова, хакерите са постигнали целта си. Виждаме, че ДБГ влезе в режим на оправдаване – трябваше да обясняват, че не са оттеглили подкрепата си. Атаката е целяла разделяне между решенията на ДБГ и постъпката на Радан Кънев. Може би трябва да търсим поръчката на фалшивото съобщение сред тези играчи, които имат интерес Реформаторският блок да прави противоречиви послания. В този смисъл действието е много логично и обяснява целта, коментира тя.

Компроматите в политиката са навсякъде, затова когато влизаш там, трябва да си готов да поемеш удара, добави Христова. По думите й от ДБГ са реагирали бързо и адекватно след хакерската атака.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини