Гроздан Караджов: Ще има още министерски оставки и депутати от РБ минали в опозиция

  • 09 декември 2015 17:53

  • 2522
  • 3
Гроздан Караджов: Ще има още министерски оставки и депутати от РБ минали в опозиция
©

Има и други желаещи депутати да минат в опозиция. Те са повече от половината. Говоря за около 15 човека от депутатите от Реформаторския блок, с които съм водил неформални разговори.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от РБ Гроздан Караджов. Малко по-рано той обяви, че последва Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и също излиза в опозиция, а също така подава оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт. Снощи управляващата коалиция взе решение да подкрепи текстовете за конституционните промени такива, каквито ги приехме юли месец. Разпитайте тези депутати, които днес се отметнаха от споразумението. Днес те излъгаха своите избиратели. Не излъгаха мен или РБ, излъгаха хората. Аз не желая да имам нищо общо с това управление, което се измята от своите обещания. Някъде между юли месец и днес е станала жестока политическа подмяна. Аз наричам това задкулисие. Ние не сме дъбови дъски, за да се измятаме. Днес се отработиха формулите на задкулисието. Ние влязохме от улицата в парламента. Влязохме от протестите и искаме да спазваме обещанията си. Днес беше приета мимикрия на съдебната реформа. Аз не съм очаквал това да се случи. От 180 депутати, подписали споразумението за промени в Конституцията през юли, днес "за" гласуваха само 25. Тези, които са в миманса са много мощни и всички го знаем, категоричен беше Караджов.

Говорил съм и с министрите. За съжаление очаквам още министерски оставки. Ние не сме в това правителство заради постове. РБ е преди всичко идеята за реформи. Най-важната реформа беше съдебната, а днес тя беше провалена. Днес битката беше спечелена от зависимостите. В нашата родина няма място за подобна съдебна система. Ние трябва да си потърсим държавата, защото някой я е приватизирал. Питайте министър-председателя Бойко Борисов, питайте управляващото мнозинство, към което вече не принадлежа, дали кабинета ще изкара своя мандат. Искам да се извиня на всички свои избиратели, че ги убеждавах, че съдебната реформа ще се състои. Явно Лютви Местан става основен фактор за формирането на мнозинството и едва ли ще настоява за предсрочни избори. Много съжалявам, че днес паднахме в капана на задкулисието, завърши депутатът.

По повод думите на депутата от Реформаторския блок определиха изказването му като спекулативно. "Парламентарната група не се е събирала на общо заседание и няма заявени такива намерения от други народни представители от Реформаторския блок, освен г-н Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и г-н Гроздан Караджов. Позициите, изказани от тях са лични, и не ангажират ПГ на Реформаторския блок", се посочва в позиция на Блока.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2522 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
реалист

2015.12.10 | 10:26

3
Наистина достойните хора в нормалните държави така правят.Обещавам на скорошните избори да гласувам за вас.Борете се докрай тия да се махат по бързо иначе ще довършат държавата.

2015.12.10 | 08:38

2
Тъпанар , тоя Караджов беше комсомолски секретар навремето

2015.12.10 | 08:25

1
BEDNI MI BULGARINO NE VYARVAI NIKOGA NA''REFORMATORI''

Добави коментар

Водещи новини