Радан Кънев: Съдебната реформа върви без АБВ

  • 02 декември 2015 13:32

  • 1700
  • 2
Радан Кънев: Съдебната реформа върви без АБВ
© Булфото (архив)

Съдебната реформа за съжаление върви без АБВ, те не успяват и пречка да бъдат за нея.

Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в коментар на изказване на лидера на АБВ Георги Първанов, че правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския е основна пречка за това да се случи бързо съдебната реформа. "Г-н Първанов от една година непрекъснато иска оставки на министри от Реформаторския блок. Много лош тон, в който ние няма да влезем", коментира Кънев. Попитан какво ще се случи с управлението, ако АБВ оттеглят подкрепата си, той заяви, че въпросът не трябва да е към него, защото споразумение между РБ и АБВ няма.

В отговор на въпрос Кънев заяви, че от РБ са много важна част от конструктивния тон в управлението и от намирането на необходимото съгласие около съдебната реформа от първия ден. И до последния ден на реформата ще бъде така, т.е. готови сме на сериозни компромиси в името на тази реформа, правим ги и всички го виждат, каза той. Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и допълни, че извън темата за съдебната реформа, особено по отношение на МТСП, от Реформаторския блок имат партньорски отношения с АБВ.

На въпрос за смяна на министри в кабинета Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и заяви: "На настоящия етап инициатива от РБ за смяна на наши министри няма, въпреки че сме водили определени разговори към този момент. Резултатът от тях е, че няма такова предложение. Предложение от премиера също няма".

По повод коментар на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и заяви: "Най-нормалното нещо е кадрите на Делян Пеевски в МВР и службите за сигурност да говорят зле за мен, за Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, за РБ, защото ние с тях винаги сме били във война, винаги сме искали тяхното отстраняване". Успешното отстраняване на Лазаров беше нещо, за което ние допринесохме, така че най-логично е неговото негативно отношение към нас, допълни Кънев.

Последвайте канала на

БТА
1700 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.03 | 07:02

2
на педерастчето всичко му отива

2015.12.03 | 07:02

1
ИЗРИТАН СИ, НИДЕЙ РИВА

Добави коментар

Водещи новини