Христо Иванов: Не трябва да нагнетяваме истерия по случая с убития мигрант

  • 16 октомври 2015 18:53

  • 1591
  • 0
Христо Иванов: Не трябва да нагнетяваме истерия по случая с убития мигрант
© Булфото (архив)

Става дума за ситуация, по която има дело. Като министър на правосъдието, не мога да коментирам. От страна на ВСС не е имало никаква реакция.

Това каза правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предаването "Още от деня" по БНТ. Той коментира темата за скандала с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и поискания му от прокуратурата депутатски имунитет. Ситуацията с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не е стигнала до край. Негово право е да откаже да си даде имунитета. Не искам да коментирам тази тема. Органите трябва да се произнесат, категоричен беше министърът.

Иванов говори по темата и за застреляния вчера вечерта на българо-турската граница афганистанец. В момента текат проверки. Този инцидент ни кара да си направим сериозна равносметка за човешките нещастия. Законите определят кога и как се използва оръжие. В никакъв случай не трябва да демотивираме нашите полицаи да изпълняват служебните си задължения. Има и случаи, когато органите на реда престъпват границата и използват неправомерно своята сила. Не трябва да се хвърляме с бомбастични квалификации по темата. Трябва да изчакаме органите да приключат своето разследване. Не трябва да се нагнетява истерия, каза още Иванов.

Министърът не пропусна и любимата си тема за правосъдната реформа. Венецианската комисия ясно е заявила, че разглежда много позитивно явното гласуване в органи като ВСС. Много е сложен танцът, който трябва да изтанцуваме в съдебната система. Ние започнахме от начина на управление на съдебната власт и стъпихме на дългогодишните препоръки от страна на Венецианската комисия. Очаквам, че резултатът от гласуването в парламента ще остане същия, дори ще се повиши. Мисля, че още повече депутати ще подкрепят конституционните промени, обяви Иванов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини