Бойко Ноев: Първата бежанска криза в България беше предизвикана от ДПС

  • 16 октомври 2015 17:26

  • 3682
  • 1
Бойко Ноев: Първата бежанска криза в България беше предизвикана от ДПС
©

България е оставена в ничия земя. Нашите европейски партньори са ни оставили, това просто не може да продължава така, трябва да бъдем част от Шенген. Когато от България се иска тя дава, но има някакво лицемерие към нас. Единствено стабилна в политически план страна може да се справи в ситуацията, в която се намираме с Европа, каза вицепремиерът Меглена Кунева в ефира на БНТ.

Има допълнително обучение на хора в Гранична полиция. Те са с добра професионална подготовка. Изключително съжалявам за случилото се с афганистанският мигрант, но без риск в тези трудни времена няма как да минем, категорична е Кунева.

ДПС от своя гледна точка са прави да коментират случая с убития мигрант, но друг е въпросът дали те се вслушват в гласа на обществото. ДПС е против изпълнението на изграждането на преградни съоръжения по границите. Първата бежанска криза беше предизвикана от ДПС, категоричен е бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Няма какво да се правят публични изяви преди изборите, опазването на границата е първостепенна грижа на държавата, каза Ноев. Много хора очакваха Борисов да каже нещо по въпроса, неговото отсъствие се счита все едно той се е уплашил. Най-важното е, че компетентните лица бяха на местата си. Нямаме убийство на емигрант, имало е рикушет. За всички е ясно, че полицаят не може да стреля просто така. Имам много хора, които пострадват при опита да стигнат до обетованата земя Европа. Имаше удавяния, счупвания на крака и други инциденти, смята Ноев.

Не мога да приема позицията на Атанас Атанасов. Той зае позиция, която рязко се отличава на истината. Това ще повлияе на неговия имидж. България трябва да пази полицаите си. Границата не е проблем само на МВР, а на всички в държавата. Борисов трябва да подскаже на Горанов, че охраната на границата не е счетоводство, а приоритетен национален интерес, каза Бойко Ноев.

Отговорността на обществото, обществения натиск трябва да се усили, за да имаме мотивирани граничари. Хората, които защитиха полицаите са прави, ние трябва да дадем кураж на нашите полицаи, категоричен е Ноев.

Нямаме хуманитарен проблем, оградата помага много на граничарите. Трябва да се ускори построяването на тази ограда. Националният ни интерес трябва да е водещ в политиката ни, каза Бойко Ноев.

Европа нищо няма да реши, защото там има дълбоки различия. Ние трябва да си опазим къщата. Това, което прави Борисов е правилно, но не съм съгласен, че ако не е Турция ще бъдем залети от бежанци. България има потенциал да се пази от нелегални имигранти, завърши бившият министър.

Последвайте канала на

3682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Картечар

2015.10.20 | 00:47

1
Браво на стрелялият граничен полицай! Искам и аз да съм там, но с картечница и тогава няма да има рикошет! Всички мигранти ще са на "поздер"! Който ги съжалява да си ги отглежда лично!

Добави коментар

Водещи новини