Мигрантите са налетели на бой на граничарите, разкри главният секретар на МВР (снимки+видео)

  • 16 октомври 2015 08:10

  • 18051
  • 37
Мигрантите са налетели на бой на граничарите, разкри главният секретар на МВР (снимки+видео)
© Булфото

Снощи около 22:00 часа е имало инцидент с нарушители, които незаконно са проникнали на територията на страната. Инцидентът е станал в района на ГПУ-Средец. Тогава трима наши служители - двама от ГПУ-Средец и един командирован колега, се натъкват на група от около 50 мъже, които оказват съпротива. Това каза на извънредна пресконференция главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.

Те са се опитали да влязат на територията на България нелегално, подчерта той.

"Един от колегите произвежда изстрели във въздуха, следва рикошет и имаме пострадал нарушител, който, за съжаление, в последствие почива. Съпротивата, която срещат служителите е форма на агресия, разкри Костов. "Те са налетели на бой на служителите. 54 задържани нарушители. Всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 г. определят се от афганистански произход и всички са в добра спортна форма. Мястото през което са проникнали е в силно пресечен терен. Пробивът им е бил засечен и затова служителите са ги пресрещнали. Служителите са с дългогодишен опит в системата", увери Костов.

Инцидентът на българо-турската граница, принуди премиера Бойко Борисов да напусне заседанието на Европейския съвет и да се върне у нас.

"Държавната граница не се охранява от човек до човек. Нарушителите са задържани в ГПУ Средец", допълни главният секретар на МВР.

На въпрос имало ли е водач-каналджия сред задържаните той каза: "Към момента няма задържан български гражданин, но това не изключва вероятността някой от задържаните да се прави на афганистанец, а да е българин".

Било е поискано подкрепление и е било изпратено. Факт е задържането. Всички сили, с които сме разполагали към момента са били изпратени на мястото. Няма да ви дам подробности, за да помогнем с информация на бъдещите трафиканти, категоричен беше главният секретар на МВР.

Г-жа Калина Чапкънова - окръжен прокурор на Бургас: "Мога да коментирам само извършените процесуално-следствени действия до момента. Прокуратурата беше незабавно уведомена за инцидента. За случая е уведомен и главният прокурор. Извършен е оглед на местопроизшествието под въпросния мост. Иззето е огнестрелно оръжие и пълнител към него. Изстрелян е бил един патрон от пълнителя. Самата експертиза още не е извършена. При втория оглед на около 65 метра, назначена е съдебно-медицинска експертиза. Починалото лице е получило спешна помощ, но въпреки това е починало. Самоличността на задържаните се установява".

Тя отказа да коментира дали при претърсването на задържаните е било открито оръжие.

Единствените вещи, които са били иззети е раницата на загиналото лице. В нея е имало два телефона.

Ще изчакаме независимия одитна следствието и прокуратурата и едва след това ще си вадим изводи. Нашите служители са подложен на засилен миграционен натиск, призна Костов. Определено има разлика в профила на мигрантите от летните месеци до сега. Тук не се касае за група с бежанци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18051 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
Ники

2016.01.31 | 16:09

37
Ех .... що ги нямаше тия имигранти докато бях войник ... да съм ги застрелял всичките и да са ме обявили за национален герой. Даже и 20 дена домашна отпуска щях да получа. Моля дайте награда на граничаря.
Castor

2016.01.31 | 16:09

36
Минава нелегално граница, оказва съпротива! Какво искат? Нормално е да се стреля в такива ситуации!
Fantom

2016.01.31 | 16:08

35
Още от начало казвах че тези ( емигранти ) не идват да ни подобряват благосъстоянието , тука идват предимно млади мъже и в добра спортна форма от 20 до 30 годишна възраст ( и тук-там някоя жена камикадзе ) !!!! И че тази армия ще превземе и превзе ЕВРОПА без бой !!! А от сега нататък ще започне и с бой !! Както и започнаха . Затова границата трябва да се брани с оръжие а не да ги посрещаме с хляб и сол или с мед ,както казва Милена от пост 25 . БРАВО НА ГРАНИЧНИЯ ПОЛИЦАЙ , ТОЙ ИЗПЪЛНИЛ СВОЯ ДЪЛГ КЪМ РОДИНАТА , ТОЙ Е ГЕРОЙ !! ЗАЩО Е СПРЯЛ , ИМАЛ ОЩЕ СЕДЕМ ПАТРОНА , ПЪК И ДРУГИТЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ГО ПОДКРЕПЯТ В БИТКАТА !!!
Георги

2016.01.31 | 16:07

34
ДА СТРЕЛЯТ БЕЗ РИКОШЕТИ.ПОЛОВИНАТА ОТ БЕЖАНЦИТЕ НЕ СА ОТ СИРИЯ
Горд Българин

2016.01.31 | 15:51

33
Евала на нашите граничари! Следващият път при нарушители (оказващи съпротива , моля ви се ) куршумът да е в главата а всички останали в затвора! Продажните педали, които сега ще направят всичко възможно да изкарат нашите момчета виновни заслужават публичен бой с пръчки и затвор до живот!
Милена Ст.

2016.01.31 | 15:51

32
Няма нужда от обяснения ! Има нарушение на границата , има не подчинение на разпореждане и като допълнение 55 нарушители срещу 3 какво искат някои - с хляб и мед ли да ги посрещаме
Л. тъпото

2015.10.20 | 20:10

28
Волен ме предаде, ще гласувам за Борисов
АТАКА - Дупница

2015.10.23 | 15:36

31
И нас. Благодарение на кворума на АТАКА ни натресоха Бат Сали.
ШИБАМ ГЕРБАВИ КУРВИ

2015.10.23 | 15:36

30
ТИКВАТА ВКАРВА ИМИГРАНТИ ДЖИХАДИСТИ НЕГУФТА МАМА ПОМАШКА

2015.10.23 | 15:35

29
Тикватаааа тикватаааа неговата мама.. кой знае колко жихадисти вкара в бг за да бъде толерантен мамка му и изрод!
Атакист

2015.10.18 | 20:59

27
Салям Алейкум братя сидерасти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини