Радан Кънев: Трябва да сложим край на липсата на върховенство на закона в България (видео)

  • 23 септември 2015 12:23

  • 1530
  • 3
Радан Кънев: Трябва да сложим край на липсата на върховенство на закона в България (видео)
© Булфото

В България има парламентарна демокрация и пазарна икономика от 25 години, но те не дават своите плодове, защото нямаме правова държава. Това се дължи на факта, че българската Конституция от преди 24 години не гарантира правовата държава.

Това каза от трибуната на парламента съпредседателят на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и по време на днешното първо четене на Законопроекта за промени в Конституцията. "Трябва да сложим край на дългогодишния период, в който в България няма върховенство на закона. Проблеми с корупцията има във всяко общество. Правовите държави са решили тези проблеми отдавна. Трябва да изчистим съдебната власт, защото после тя ще изчисти всичко останало. Имаме нужда от дълбинна промяна. Трябва да дадем шанс на съдебната реформа, за да може да започне едно прочистване на изгнилата ни съдебна власт. През юли месец постигнахме компромис. Това дава възможността да говорим за прочистване на съдебната система в нейната цялост, каза още Кънев.

"Трябва да уважаваме мнението на БСП и АБВ, които имат своите политически виждания по въпроса. Няма съмнение, че Конституционният съд ще бъде сезиран. Няма съмнение, че той ще се произнесе. В зависимост от решението на КС, ние сме готови да влезем в диалог с ДПС и да участваме в свикването на Велико Народно събрание, за да може наистина да се тръгне към съдебна реформа, както заявиха те днес. Това обаче ще стане едва след решението на КС. Днес трябва да гласуваме и независимо дали съберем 160 или 180 гласа, да дадем шанс на съдебната реформа", завърши Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1530 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Саси

2015.09.23 | 13:06

1
Може Кънев да е прав в разсъжденията си, но по-важният въпрос е, дали предлаганите промени ще донесат наистина промяна, изразяваща се в справедлив съд?! Ето тук се крие ключето на разковничето!

2015.09.23 | 17:03

3
за 25 години нещо хубаво да са направили за народа .Освен да ограбват нищо др.Така беше и със здравната реформа (НЗОК се появи ),Енергетиката,Горивата,Промишленоста,Армията ,Транспорта
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.23 | 13:12

2
От Атака сме добри, от ми.нети устата ни гори. Ние сме руски подлоги, и всичките сме дроги. Пу.ткин в рубли ще ни плаща, и хуя гордо ни поклаща. Волен искаше по пет, ама Пу.ткин за ми.нет. Сидера Ага хуя му съзря, и веднага устата му за фелацио узря. Ех на Варадеро ще почина аз, щото Пу.ткин ще ме сцепи пак от раз. Чуколина тъжно гледа от страни, иска му се Волен да смени. И той за рублички да свири, на Варадеро да се вири.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини