Радан Кънев: ВСС олицетворява статуквото в съдебната система

  • 09 юли 2015 17:29

  • 1174
  • 2
Радан Кънев: ВСС олицетворява статуквото в съдебната система
© Булфото

Съдебната реформа е в основата на създаването на това правителство. Всички направихме определени компромиси, но тази реформа беше обединяващ център. съдебната реформа е централната тема за стабилността на България. Ако искаме да бъдем стабилна държава, ние трябва да започнем тази реформа. Това трябва да стане кауза на правителството и парламента.

Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, депутат и съпредседател на Реформаторския блок. Трудно ми е да говоря за АБВ, защото те нямат споразумение с нас. Те имат споразумение с ГЕРБ. Ние приемаме техния политически жест тежко и не разбираме мотивите им. Аз съм на мнение, че те не са от съществена важност за мнозинството, ако не искат да подкрепят правителството. Ние сме работили много добре с Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и парламентарната група на АБВ. Когато обаче говорим за съдебната реформа, ние няма да отстъпим и АБВ ще си берат плодовете на своите решения. Не сме казвали, че ще бламираме пенсионната реформа на министър Калфин. Просто чакаме да се изкаже по темата, поясни Кънев.

Най-важната тема е съдебната реформа. В правосъдието има огромни проблеми. Атаките срещу Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския доказват тази теза. Аз си ги обяснявам с внесените промени от него. Статуквото реагира панически на желанието за съдебна реформа. Това показва, че ние вървим в прав път. Всеки ден излизат глупости за министър Иванов и за мен. Ние сме готови да седим на огневия рубеж, докато реформа приключи. Ако цената е да се махнем, няма проблем, ще се махнем, зарече се депутатът.

Хората във Висшия съдебен съвет олицетворяват статуквото. Показват го всеки ден. Редица професори, интелектуалци, специалисти, европейските ни партньори казват, че съдебната реформа трябва да се състои и трябва да тръгне. Клеветите трябва да спрат. Рядко харесвам текстове на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във Фейсбук. Днешният го харесах. В него категорично се казва, че конституционните промени трябва да се случат, че съдебната система трябва да се промени, че Христо Иванов не е говорил срещу членството на България в Шенген, категоричен беше Кънев.

Срещу Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския беше пусната анонимна публикация. Под статията имаше едно фалшиво име, в един фалшив вестник. Прокуратурата веднага започна шумна акция. Нека правят акции и в министерството на здравеопазването, и в икономическото министерство, и в правосъдното министерство, но нека прокуратурата веднъж да представи реални доказателства за престъпления, а не само да предоставят предварителна информация на медиите, завърши Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1174 2

Коментари 2

Добави коментар
гопа

2015.07.10 | 13:19

2
Браво гн. Кънев така дръжте!

2015.07.10 | 13:17

1
Рамаданчо Кунев, представител си на малкото ДПС.

Добави коментар

Водещи новини