Лукарски: България е добре подготвена за всеки един възможен изход на гръцката криза

  • 08 юли 2015 18:43

  • 1286
  • 2
Лукарски: България е добре подготвена за всеки един възможен изход на гръцката криза
© Булфото

Трябва да изчакаме срещата на върха в неделя. Тогава ще можем да правим коментари по темата Гърция. Има най-различни сценарии, но нека първо видим какво решение ще се вземе. България е добре подготвена и е готова да реагира при всеки един възможен изход на гръцката криза. Не трябва да правим драми и да твърдим, че гръцкото излизане от еврозоната ще е много лошо за българската икономика, но не трябва и да твърдим, че България ще пожъне много позитиви от гръцкото излизане.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва. Той коментира и темата за управляващата коалиция. Ултиматумите не са хубави за една коалиция. Добре, че от Патриотичния фронт спряха с тях и ги пренастроиха на мониторинг. АБВ е част от управляващата коалиция. Те застанаха зад правосъдната реформа и трябва да са последователни. Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е зам.-председател на АБВ и също седи зад тази реформа. Ние с него сме част от един екип и аз не мога лоша дума за него. Не е добре да се поставят ултиматуми. Трябва всички да погледнем като европейски мислещи политици и да направим съдебната реформа. Трябва да има консенсус и подкрепа от всички политически сили за съдебната реформа, категоричен беше Лукарски.

Министърът коментира и темата за единната регистрация на Реформаторския блок за предстоящите местни избори. Идеята е да направим едни вътрешни избори в нашите структури. В СДС имаме такива практика отдавна. Нещата са в начален стадий и има много неща за обсъждане. Лично моето мнение е, че трябва да има единна регистрация. Най-вероятно това няма да се получи, защото по различните места има различни мнения. Това няма да е фатално, обясни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1286 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.11 | 11:59

2
Тоя Лукарски да се преименува на ТЪПАРСКИ ! Аман от глупаци педераси !Да се маха това лайно !

2015.07.11 | 11:59

1
Тоя Лукарски да се преименува на ТЪПАРСКИ или ТИКВАРСКИ ! Аман от глупаци педераси !Да се махат тези лайна !

Добави коментар

Водещи новини