Падащо мнозинство спасява ГЕРБ за Конституцията

  • 10 юни 2015 21:09

  • 2353
  • 1
Падащо мнозинство спасява ГЕРБ за Конституцията
©

Ако за приемането на промените в Конституцията се съберат над 160 гласа, но не стигат до 180, да е възможно прегласуване.

Това гласят утвърдените правила, приети по предложение на шефа на временната комисия за промяна в Конституцията Димитър Лазаров от ГЕРБ, пише в. "24 часа".

При прегласуването за ремонт на основния закон стигат 160 гласа, но засега и тяхното осигуряване е проблем. То може да се направи най-рано 2 и най-късно 5 месеца след първия вот.

Същият период от време трябва да се спази и между първите две четения на Конституцията. Така приемането на проекта би могло да стане най-рано по Нова година.

Последвайте канала на

2353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
12134

2015.06.11 | 10:51

1
абе ква конституция ще сменяте бе папагали.или замисляте нещо маниполативно покрай тази съдебна реформа която само на думи ще правите.има ли желание за реформа от страна на съдии,прокурори всичко ще стане без конституции и прочие.законите са добри,,, но само ако се изпълняват.5 конституции да смените като не се спазват законите нищо. като мафията е превзела навсякъде съд.система няма оправяне .тези само лаят по медиите че правят съд.реформа

Добави коментар

Водещи новини