Кунева: Без РБ ГЕРБ трябва да търси партньорства извън дясното

  • 06 юни 2015 10:29

  • 1769
  • 11
Кунева: Без РБ ГЕРБ трябва да търси партньорства извън дясното
© Булфото

Реформаторите са силни и са спечелили подкрепа именно след обединението на дясното пространство, това обединение ще даде тежест на Реформаторския блок и на следващите избори. Без РБ ГЕРБ ще трябва да търси партньорства другаде, извън дясното. Именно заради тази консолидация на РБ ДБГ със своята тежест в Блока настоява за единна регистрация на РБ на местните избори.

Това каза по БТВ вицепремиерът по европейските политики и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, като визира, че ако не е РБ, ГЕРБ ще се наложи да управлява с политически сили като ДПС и БСП. Тя добави и че тази седмица ДБГ стана член на Европейската десница. Кунева изрази надежда, че РБ няма да направи старата грешка на дясното и да се затвори до твърди ядра като се откаже да приобщава повече периферия. РБ има тежест тогава, когато има избиратели, т.е. когато печели избори, подчерта лидерът на ДБГ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и потвърди, че партията й, със своята голяма тежест в РБ, стои зад кандидатурата на Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и за кмет на София като един от основателите на СДС и отявлен евроантлантик.

По думите й електоралният успех на ГЕРБ се дължи на привличането на периферни избиратели. Кунева посочи още, че Реформаторският блок е изключително важен за развитието и стабилността на България. Съдебната реформа, борбата с корупцията и върховенството на закона са темите, които РБ налага в дневния ред на страната, каза Кунева и коментира още, че без Блока на ГЕРБ ще им се наложи да търсят друг коалиционен партньор, което няма да е добре за ситуацията в България и реформите. През Реформаторския блок се събира голямото дясно – това е важно, за да се промени страната и консолидацията на РБ е полезна за България, категорична бе Кунева.

В момента у нас има обществена среда да се случи борбата с корупцията -  общество, способно да се възмути,  настоятелни хора, публичност, добър закон. Трябва да се сложат през конкурси хора да изпълнят задачите в Бюрото по антикоруция. Румъния не е единственият и изумителен пример – в редица страни като Португалия, Франция, Германия, Словения, Хърватска хора на най-високо ниво бяха осъдени. Разликата между нас и тях е, че случаите на корупция се разследват и има висока обществена нетърпимост, каза още Кунева на въпрос за мерките против корупцията.

Вярвам, че и у нас това може да се случи - ние не сме втора категория хора, каза Кунева и добави, че е еднакво важно кой ще поеме антикоруцията и ще застане начело, но и ефективността на институциите, без които няма да има устойчивост на промените. Трябва да устоим и всички ние, политиците, и да не мислим, че след като сме го избрали, сме му направили услуга, каза Кунева. Попитана дали начело  и на нашето Бюро по антикорупция ще бъде прокурор, както в редица други страни, тя каза, че е твърде рано да се каже и балансът в разделението на властите трябва да се спазва, но идеята, че може да бъде намерен Крали Марко, който всичко да направи сам, според нея не е валидна, подчерта вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1769 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Умник Гюро

2015.06.09 | 00:52

11
Кунева-Пръмова е комунистическо-агентурна кадровичка от времето на Луканов. Освен това тя е поредната еврейка, която иска да управлява българския народ и защитава интересите на евреите в България... Трябва да се разследват незаконните имотни присвоявания на евреите по времето на комунизма. Използвайки комунистическата идеология за параван и връзките си с националните предатели-комунисти, евреите в България заграбиха стотици хиляди български имоти... Освен това, трябва да се разследват членовете на т. нар. Народен Съд от 1944-1946г., които в мнозинство са били евреи... Те избиха стотици хиляди българи...
споко

2015.06.07 | 16:08

10
герб и дпс са винаги заедно,от малки
Всичко е ясно

2015.06.07 | 16:07

9
Всичко е ясно, без малкото или голямото ДПС правителство не може да се състави.

2015.06.07 | 16:07

8
ГЕРБ и РБ са пълни боклуци ! Кунева и ББ са долни предатели , лъжци и крадци , бивши комуняги , днешни пребоядисани капиталисти , достойни само за затвора ! САМО АТАКА !
todor

2015.06.07 | 13:48

7
koj e glasuval za tazi...?

2015.06.07 | 13:48

6
Алоооооо Кунева къде са ти съдебните реформи да не са като на Сергей 200 хилядите работни места?

2015.06.07 | 13:18

2
ГЕРБ Е ДЯСНОТО, КУНЕВА Е ПОПУЛИСТ
Правилно

2015.06.07 | 13:47

5
Кунева трябва да се радва, ако РБ отново влязат в НС.
бай Иван

2015.06.07 | 13:47

4
Тая другарка Пръмова -Кунева която съсипа България с нейните договори при влизането в ЕС започна да дава и тя съвети. По добре да се скрие заедно с РБ!!

2015.06.07 | 13:18

3
Тя е направила изказването за Паси без да мисли.Той не е основател на СДС.Неподготвена,както и за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ!

2015.06.07 | 13:17

1
ГЕРБ И ПФ СА ДЕСНИТЕ ПАРТИИ. РБ СА КРАЙНОДЕСНИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини