Стоян Мавродиев: Списъка на Цветан Василев е 99% фалшификат

  • 16 май 2015 18:14

  • 2726
  • 7
Стоян Мавродиев: Списъка на Цветан Василев е 99% фалшификат
©

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев потвърди в пред К2, че от първия ден е бил в основата на икономическата програма на ГЕРБ и определи работата си в партията като една кауза, за която е положен много труд.

Мавродиев разкри, че когато през 2010 г. е бил избран за председател на Комисията по финансов надзор, е провел разговор с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, в който са обсъдили, че е нормално като ръководител на надпартиен финансов регулаторен орган Мавродиев да се деполитизира и да замрази членството си в ГЕРБ.

„Г-н Борисов съм убеден, че знае и е напълно наясно с моята почтеност, както и цялата държава знае, че Стоян Мавродиев има две неща, които са безспорни – първо, дори и най-големите ми врагове не са оспорвали моя професионализъм и второ, никой никога до момента не си е позволявал да се съмнява, че Стоян Мавродиев може под някаква форма да е зависим или корумпиран. Аз се гордея с това, че съм почтен човек и точно поради това съм убеден, че г-н Борисов знае всички тези неща, тъй като сме работили дълги години заедно. Аз съм с гордо вдигнато чело и гледам напред и мога да кажа, гледайки в очите всеки един от вас журналистите и всеки един български гражданин, че КФН и аз честно, почтено, законосъобразно и без каквито и да е компромиси, изпълняваме своите законови функции”, заяви Мавродиев.

По отношение на присъствието му в списък с посетители в кабинета на банкера Цветан Василев, Мавродиев обясни: „Много е важно да се обясни първо, че неясен източник разпространява сканирани ръкописни записки от тетрадки. Предполагаемият източник Цветан Василев отрича да ги е изпращал на медиите и до този момент няма нито един човек в държавата, който да е потвърдил достоверността на тези записки”. По думите му, липсват основните принципи на журналистиката, защото се разпространява непотвърдена информация. По този начин, с тези „съчинения по картинка”, както определи списъците, се градят „огромни кули от инсинуации и лъжи”.

„В тази т. нар. „тетрадка” или „списък за гости” има заличени полета, моето име е нанасяно върху коригирани с коректор полета, има много странни неща от типа на срещи в събота и неделя, каквито аз никога не провеждам и това цялата държава го знае, има срещи на дати, в които аз отсъствам от София и от страната и т.н. 99% от това, където фигурира моето име, е абсолютен фалшификат, нескопосан компромат, сглобка, чиято основна цел е да бъда компрометиран аз и ръководената от мен институция”, каза Мавродиев.

Председателят на КФН добави, че в списъците дори е имало посочен случай, в който той влиза в сградата с охрана, а самият той призна, че никога не е ползвал охрана, което по думите на председателя на КФН отново потвърждава факта, че това е „едно активно мероприятие в стил „Държавна сигурност” и пълен фарс”.

Според Мавродиев по този начин се създава една „обществена мъгла”, зад която ще се реализират много цели на задкулисието. „Докато всички ние в държавата се тресем от подобни фалшификати, страната всъщност е заплашена от едни много по-големи проблеми като навлизането на капитали с неясен произход в медии и телекомуникации.

За всеки нормален човек в страната би следвало да е ясно, че скандалите и компроматите всъщност са инструмент за публичен натиск върху институции и хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2726 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
мухльо

2015.05.20 | 08:31

7
Стоянчо, мишок такъв, я кажи как успя да изкараш 800 000 евро до 2007г. за да си купиш апартамет до Докторската градина в София?

2015.05.18 | 01:49

6
забравяме срещата на Б.Б. с банкера в гаража в Банкя за какво ли са си говорили на тази срещата( мафиотите нали така се срещат в гаржи и мазета)

2015.05.18 | 01:49

5
Тоя мухлю е 99% затънал в източването на КТБ.
не син

2015.05.18 | 00:49

4
100% истина е списъка
аз

2015.05.18 | 00:49

3
искати да вярваме в това нали намазал си ити

2015.05.18 | 00:49

2
sega i lud shte go izkarat tsvetan vasilev i...vsichki sa chisti.
гошо

2015.05.18 | 00:49

1
Арестувайте всички замесени боклуци и изобщо нито ги хранете,нито ги питайте нещо.Като изгладнеят по килиите ще си кажат всичко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини