Съвсем близко сме до конфликтите в Близкия изток, изтъкна Кунева

  • 14 май 2015 15:15

  • 1186
  • 1
Съвсем близко сме до конфликтите в Близкия изток, изтъкна Кунева
©

Започвайки със сферата на сигурността, нека да кажем, че ние сме съвсем близко до конфликтите в Близкия изток. Геополитическото разположение на страната е ключово за ЕС.

Това каза вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по време на комисията по външна политика, цитирана от „Фокус“.

„Европейските ни партньори трябва да оценят дали Шенген и вътрешна сигурност са така свързани, както се твърди“, допълни вицепремиерът.

По думите й причината да започнем още по-активна работа за навлизането на България в Шенген е, че сме свидетели на едни от най-големите промени в сектора на сигурността.

„Пред думата балканизация на една или друга държава не стои нищо положително“, обясни тя. По думите й в момента наистина има един прозорец, за да се пречупи дори мисленето за влизането на България в Шенген.

„Чуждестранните бойци и миграционният наплив са един от аргументите, с които ние си служим. Има принципна разлика, между тези 2 аргумента те са свързани с темата за сигурността на ЕС“, посочи тя.

Според нея се изисква добро сътрудничество между външното и вътрешно доверие. „Когато става дума за доверие, трябва да бъде напомняно, че България доказа своята принадлежност към ЕС в много критични моменти. С готовността да прилагаме енергийния и банковия съюз. Много са случаите, когато България е казвала с много голяма степен на национален консенсус, че може да й се вярва“, коментира Кунева.

Последвайте канала на

1186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.15 | 09:16

1
Тая мръсна кривоуста мърша не успя ли да се задави и да пукне при Ризова, още вреди ли ще ни влачи това скапано влечуго.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини