Кунева: Европа не бива да допуска да е на две скорости по отношение на сигурността

  • 13 януари 2015 18:35

  • 1235
  • 4
Кунева: Европа не бива да допуска да е на две скорости по отношение на сигурността
© Булфото

Европа не бива да допуска да е на две скорости по отношение на сигурността. Това заяви днес пред посланиците на страните от Европейския съюз (ЕС) вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Вицепремиерът, министърът на правосъдието Христо Иванов и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев са имали работен обяд с посланиците на европейските държави, организиран от посолството на Кипър.

"Ние гледаме на влизането си в Шенген като въпрос на сигурност, още повече в контекста на последните събития в Париж, и държим да бъде призната готовността ни да станем член на Шенгенското пространство. Надявам се да предадете това послание на вашите правителства, е посочила Кунева. Кунева е коментирала още, че страната ни е против обвързването на въпроса за Шенген с Механизма за сътрудничество и оценка.

Акцент на разговора е бил охраната на българо-турската граница, която е външна за ЕС, миграционният натиск и интеграцията на бежанците. Вицепремиерът е посочила, че трябва да бъде създадена обща европейска политика за миграцията и интеграцията, тъй като тя засяга голям брой страни.

Обсъден е бил предстоящият доклад на Европейската комисия за напредъка на страната в областите правосъдие и борба с корупцията и организираната престъпност. Правосъдният министър Христо Иванов е очертал основните положения в предложената от Министерския съвет Стратегия за реформа в съдебната система, както и очакванията тя да бъде приета с голямо мнозинство.

Заместник- министърът на вътрешните работи Филип Гунев е запознал европейските посланици с предложената вчера пътна карта за реформите в МВР, въпрос, който също ще залегне в доклада на ЕК в края на месеца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1235 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хатакларъ Е ПРОЕКТ НА ДПС

2015.01.14 | 10:35

4
ДОКАТО И ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТ НЕ СИ ОТИДЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ

2015.01.14 | 10:34

3
Абе върви по дяволите, България е държава на българите и българите и българските граждани трябва да защитават интересите си! Стига с тоя интернационализъм продажен! Даже през комунизма не беше така.

2015.01.14 | 10:34

2
нещо за скоростта на заплатите ? ...............................

2015.01.13 | 21:42

1
Ще бъдат замразени до края на санирането на панелните социалистически блокове!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини