Кунева: Ако не сме част от Шенген, значи Европа отговаря на заплахите с повече интеграция

  • 13 май 2015 14:23

  • 1155
  • 0
Кунева: Ако не сме част от Шенген, значи Европа отговаря на заплахите с повече интеграция
©

Ако България и Румъния са част от Шенген, това значи, че Европа отговаря на заплахите с повече интеграция, а не с повече дезинтеграция.

Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по време на днешния блиц контрол.

"Работата на правителството от тук нататък по "сини граници" е политическа. От март месец насам има концентрирани дипломатически усилия. Утре имам среща с Джема Грозданова и Румяна Бъчварова, на която ще обсъдим докъде сме стигнали. Успях да сведа от седем страни, които бяха против, до една страна и половина. Германия е изключително ключов партньор в това отношение. За мен свързването на съдебната реформа с приемането на Шенген не е добра перспектива", обясни Кунева, цитирана от Фокус.

Тя посочи, че това от една страна кара съдебната реформа и реформата в областта на вътрешните работи прекалено много да забърза и да има незадълбочени и необмислени решения.

"Започват да се чуват възгласи, че трябва да има едва ли не норма на осъдени. Това не подходът. Ние не сме втора категория страна на сигурност. Позитивно е, че Украйна има желание за европейски път, че Турция и Македония са страни, които също заявяват такова желание. България няма да спре реформи, в която и да е област, когато бъдем приети в Шенген", каза още Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

1155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини