Калфин: Образованието е основният двигател на икономическо развитие

  • 16 април 2015 20:57

  • 1665
  • 10
Калфин: Образованието е основният двигател на икономическо развитие
©

Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, заедно със заинтересованите институции и социалните партньори, работи по въвеждането на нова форма за професионално обучение.

Това обяви вицепремиерът и министър на труда Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по време на официалното начало на инициативата "Образование България 2030" днес, съобщиха от пресцентъра на МТСП. Дуалното обучение е една от възможните мерки за приближаване на търсенето и предлагането на пазара на труда. Тази форма на обучение чрез работа и стаж ще е предназначена за ученици над 16 г. и за заети на пазара на труда. "Чрез дуалното обучение ще се даде възможност на младите хора да се обучават на работното място и да придобият квалификация, практически умения и опит по професията", е отбелязал министърът. Наличието на безработица и едновременно с това - на недостиг на квалифицирани кадри, сочи съществуващото разминаване между търсене и предлагане на знания и умения. Промяната в българското образование през следващите години трябва да бъде в посока засилване на връзките на образованието и обучението с бизнеса и работодателите, е отчел Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Инициативата "Образование България 2030" кореспондира с целите на Гаранцията за младежта, тъй като политиките целят повишаване на заетостта и активизиране на обезсърчените младежи, е отбелязал министър Калфин. Една от целите в политиката на МТСП е насочена към разработване на мерки, чрез които младежите да имат равна възможност за качествено образование и обучение, което да им гарантира конкурентоспособност на пазара на труда, намиране на качествена заетост и последващо кариерно развитие.

"Образование България 2030" е партньорство на обществено-отговорни личности и организации от различни сектори - публичен, частен, политикa, неправителствен, обединени от общата визия до 2030 г. българското образование да осигурява равен достъп до възможности за развитие и обучение в крак с 21 век за младите хора в България. Нейни инициатори са български политици с опит в Европейския парламент - евродепутатите Ева Паунова, Георги Пирински, Филиз Хюсменова, Светослав Малинов и заместник-министър председателите Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1665 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2015.04.20 | 01:23

10
Калфата да каже колко висшисти са безработни ,а не да говори врели -некипели !Празни приказки за образование което не се тачи ,нито у нас ,да не говорим за чужбина !
Калфа

2015.04.20 | 01:22

9
Изкуство е да говориш и да не кажеш нищо

2015.04.20 | 01:22

8
Колко сложни думи. Хайде да наричаме нещата с истинските им имена, става въпрос за чираци и слугини.
Студент

2015.04.20 | 01:22

7
Калфин, така е, ама като няма държава (както през последните 26 години), образованието не помага и се получава един безкраен кръговрат, докато в един момент не установиш, че си губиш времето. Затова всеки млад българин гледа към чужбина, където е перспективата, вместо да тъне в тукашните лайна!!
prezs

2015.04.17 | 15:23

6
Каквото и да направят тия министри, нито ще променят кочината, нито ще се повиши икономиката. Младите искаме да бягаме, след като няма качествено обучение, няма достойни заплати. Нека ми покажат едни опитни програмисти в тая българия, нека извадят нещо смислено, а не да учим безполезни предмети. Честно казано мисля да забравя, че съм българин и да науча американската история, защото българската не ме влече, нямам желание да уча нищо за България. Защо ли ? България е рухнала и още ще пада - 1ва по бедност и корупция. Очаквам да замина в Щатите, за да си живея живота по-нормално и да осигуря помощ на родителите ми, които бяха работили за жълти стотинки и много работа в това подобие на държава. Работодателите са едни големи измамници - бачкаш като луд, а получаваш смешни пари. До 2030 година България ще е препълнена със чернокожи (цигани), а българите ще са емигрирали в другите държави - за добро. Освен магистралки, фалшиви проекти, кражби нищо друго не правят тия тиквени глави. Колко от вас мислят да се махнат? Аз очаквам да се преместя, да помагам и никога да не се върна в тая дупка!

2015.04.17 | 11:29

1
Внимавай да не паднеш в по-голяма дупка.

2015.04.17 | 15:22

5
Че то образованите не ги щат на работа.

2015.04.17 | 15:22

4
А пък Рапон-Бей е на мнение че трябва цялата държава да станат овчари нали неграмотният и бедният човек се управлява по лесно!
ехо,събуди се

2015.04.17 | 15:22

3
Него приказвайте само,правете го.Това го слушаме от 2 години.Ако сте на наше място ще откачите,то затова и част от българите луднаха.Знаем че е добре теория с практика заедно и то практика реална във фирми,заводи, банки.Това го имаше при Тошо,но го разсипахте вместо да го подобрите и продължите.Откъснахте цяло поколение от възможност реално да практикува професията си.Всичко помним нищо ново няма,само че от прости и алчни управленци се съсипа държавата ,сега парче по парче да се сглобява ще отнеме още време и така все на опашката.Измитаме направеното и почваме същото отначало,това са хора които нямат идеи,нямат качества да градят вместо да рушат,,пишман политици"
FM

2015.04.17 | 12:11

2
Незнанието убива.

Добави коментар

Водещи новини