Ивайло Калфин: Борбата с бедността е страшно важна

  • 12 юни 2015 08:15

  • 1427
  • 2
Ивайло Калфин: Борбата с бедността е страшно важна
©

Борбата с бедността е страшно важна, а тя е подценявана години наред в България, коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Той напомни, че  според него в основната на проблема "Гърмен" също е бедността.

"Борбата с бедността не се случва със социални помощи. Трябват трайни решения", добави Калфин и поясни, че няма бързо решение. "Има бавно решение и то е работеща икономика и вкарването на ромите в пазара на труда и изваждането им от гетото. 

"В момента полагаме огромни усилия да убедим млади хора, които са без образование и без работа да започнат платен стаж", съобщи министър Калфин. Той добави обаче, че когато те чуят, че ще получават минимална заплата, се отказват веднага. "Това означава, че те получават от някъде другаде пари", поясни Калфин.

Във връзка с това, че много майки искат да се върнат на работа и да си пуснат децата на градина, а места няма дори и в частните, министърът обясни, че общините са длъжни да осигуряват места в детските заведения. Според него вероятността някой да стане крадец, когато е ходил на градина, е по-малка.

Вицепремиерът коментира и днешния протест на полицаи и надзиратели. Той съобщи, че почти всички искания на тези, които ще протестират днес са приети.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Педайло Гейфин

2015.06.12 | 10:36

2
Само говори за бедност, а за индустрия, бизнес и заетост никога. Все едно тези работни места никнат от земята. Вятърничав министър.
1

2015.06.12 | 10:35

1
Е да получават от помощи и кражби. Аз защо не получавам нищо освен заплата?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини