Сергей към своите: БСП не е дискусионен клуб, правете политики (обновена)

  • 21 март 2015 16:00

  • 2540
  • 34
Сергей към своите: БСП не е дискусионен клуб, правете политики (обновена)
©

В БСП има тенденция към сектанство, което се проявява като отношение към гражданската квота, към коалиционните партньори. Може да има вътрешни спорове, но трябва да привличаме активни, можещи хора за местните избори. Това заяви президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на при откриването на националния семинар на БСП във Варна за местните избори, под патронажа на ПЕС, съобщава Стандарт.

„На конгреса на 5 април се надявам да започнем нов, ляв разказ за България. Да дадем съдържателни разлики какви са левите и десните кметове", призова социалистите Станишев. По думите му в БСП се водят понякога „унищожителни спорове дали да бъде партийна кандидатура даден кандидат". „Това за мен е фалшив, схоластичен спор. Партията не е дискусионен клуб, трябва да провежда и реализира политики", заяви Станишев.

„Не бива да имаме илюзии, ГЕРБ са малцинство, но организирано малцинство. За тях всички избори са национални", посочи още президентът на ПЕС. „Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото", каза Станишев. „Опонентите ни ще се опитват да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Тези избори БСП трябва да превърне в национална битка, за да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението.

"ГЕРБ ще демонстрира, че е добре смазана изборна машина, разполагаща с цялата администрация и финансов ресурс, която упражнява натиск върху хората и цели корпоративен вот, за да си гарантира победа. БСП може да се представи достойно на предстоящите избори със същностна, силна, политическа битка с нашия политически опонент – ГЕРБ. И управляващите всеки ден дават възможност за това", заяви президентът на ПЕС. "БСП трябва да е с ясно послание в кампанията и да застане зад интересите на хората. Когато имаш какво да кажеш, винаги има кой да те последва. Всичко е в нашите ръце и нищо няма предопределено. Но трябва да се действа иновативно и смело, със самочувствие. Тогава със сигурност ще имаме успех, защото печели този, който не се страхува да прави големи крачки. Няма как да се пресече пропаст на два малки скока", заключи соцлидерът. В събота пред социалистите рамо до рамо застанаха Станишев и председателят на БСП Михаил Миков.

Дясната ръка на Станишев в Брюксел - генералният секретар на ПЕС Ахим Пост, също пристигна във Варна за семинара на червените. През двата дни соцактивът ще черпи опит за местните избори от социалистите в Швеция и Хърватия. За добрите практики по време на кампанията в Швеция ще разкаже Кристиян Скраф, който е мениджър на кампанията на социалдемократите през 2014 година. Експертът Анна Улрих ще запознае актива на БСП с възможностите на социалните комуникации и успеха на кампанията на социалдемократите в Хърватия. Борислав Цеков от Института за модерна политика, както и членове на ръководството на червените също ще имат лекции на семинара. Близо 250 кметове, на БСП, общински и областни лидери, координатори на Младежкото обединение на социалистите, както и депутати ще се включат във форума във Варна.

Обявеното от президента Плевнелиев намерение да поиска референдум за изборното законодателство заедно с местния вот е стратегия на управляващото мнозинство за максимална мобилизация на избирателите им.

„БСП трябва да има своя отговор и да иска разширяване на темите за националния референдум. Също така може да инициираме поредица от местни референдуми по теми, важни за живота на гражданите. Това ще ни даде политическа инициатива и ще очертае ясна разграничителна линия между управляващото мнозинство и БСП като единствената опозиция и алтернатива.

Днес сме във Варна – град с толкова много възможности за икономическо развитие и туризъм, престижни училища и университети. Но Варна никога не е била в толкова окаяно състояние, както днес. Трябва да се борим за силна кандидатура за промяна. Портних спечели с 2000 гласа. Във Варна сега нараства безработицата и година и половина правят централните улици.

Има ли някой в тази зала, които не знае, че изборите в Пловдив бяха спечелени с измама. Същото беше и във Велико Търново, в Смолян с какви ли не номера, в това число и с фалшиви лични карти. Трябва да се борим това да се промени, а още повече постиженията на техните кметове не са толкова забележителни.

Ето защо, БСП има възможност да направи важни пробиви на предстоящите избори във Варна, Пловдив и в други големи градове на страната.“, каза Станишев.

Последвайте канала на

2540 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар

2015.03.22 | 15:52

34
„Не бива да имаме илюзии, ГЕРБ са малцинство, но организирано малцинство. За тях всички избори са национални", посочи още президентът на ПЕС. „Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото", каза Станишев. „Опонентите ни ще се опитват да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Тези избори БСП трябва да превърне в национална битка, за да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението.- Само този цитат ми стига да се убедя за пореден път,че този мишок е Пълен комплексар и малоумник. ГЕРБ били малцинство ами вие какви сте тогава,изчезваш вид?Щели да сведат вота до локални проблеми,ами кой трябва да ги решава тези проблеми ако не кметовете.И накрая щели да превърнат изборите в национална битка,не се ли уморихте да губите толкова много битки?

2015.03.22 | 15:52

33
БСП каква политика да прави, вече няма никакъв шанс за второто място, което ДПС ще заеми. Единствената възможност на БСП да оцелее е да се слее с ДПС.
PEDERASA СЕРГЕЙ

2015.03.22 | 15:52

32
НАЙ-ГОЛЯМА ОТРЕПКА ЗА 25 ГОДИНИ ОНИЯ ГАДЕН ДОЖИВОТЕН КРАДЕЦ НА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ !!!!!!!!!!! ЗАЩО ПЕДАЛА НЕ ГО СЪДЯТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИЗМЯНА Т.Е СМЪРТ ТАКА ГЛАСИ ЗАКОНА В АРМИЯТА !!!!!!!!!!! ПЕДЕРАСТ СТАНИШЕВ ТИ СИ БИТА КАРТА ИЗРОД !!!!!!!!!!!
TOZI PEDERAST СТАНИШЕВ

2015.03.22 | 15:52

31
ТРЯБВА ДА ИМА ЗАБРАНА НА 3000 КМ ДА Е БЛИЗО ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗРОДА !!!!!!!!!!!!
изроди

2015.03.22 | 15:51

30
кой си населява територията с терористи оная Мастия кунева в трИбонала в хага за национална измяна !!!!!!!!!!!!!!!!
Умник Гюро

2015.03.22 | 15:51

29
Какво ще спечелите бе, нещастни червени криминали. Терористичната ви дейност отдавна е известна и хората се гнусят вече от вас. Съд за вас, национални предатели!
ОЛИГАРСИ СОЦИАЛИСТИ

2015.03.22 | 13:04

28
БСП щели да защитават бедните. Ами те все милионери- Овчаров, Добрев, Гергов, Кадиев, Узунов, Дъбов..... . Що за социалист си ? Как си станал милионер ? Обясни го това на бедните . Станишев как се става милионер ?
БЪЛГАРИЯ НЯМА КАК ДА СВИКВА АРМИЯ

2015.03.22 | 13:04

27
АЗ НЯМА ДА СЕ БИЯ СРЕЩУ ДЪРЖАВА ДАЛА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА бЪЛГАРИЯ !!!!!!!!! ВИЕ 240 ИЗРОДА СТЕ ОБРЕЧЕНИ !!!!!!!!!!!!!
изроди

2015.03.22 | 13:04

26
ако не бе русия сега щях да пиша на турски или да съм убит
баба гицка

2015.03.22 | 13:03

25
червения другар гуцанов - осъждан още през комунизма - сега играе с тим - какво прекрасно бъдеще

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини