Семинар на БСП събира Миков и Станишев

  • 20 март 2015 09:20

  • 1386
  • 5
Семинар на БСП събира Миков и Станишев
© Булфото

През почивните дни във Варна ще се проведе семинар на социалистите под мотото "Местните избори – важна битка за БСП". Той ще събере на едно място бившия и настоящия председател на левицата Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Борислав Гуцанов – председател на БСП във Варна, отрече в интервю за БНР, че Станишев и Миков не си говорят и определи твърденията в тази посока като "интерпретации в публичното пространство".

Безспорно събирането на председателя на ПЕС и на лидера на БСП на едно място половин година преди местните избори е важен знак. Ние изтървахме една такава възможност, когато Първанов напусна президентския пост, тъй като сега ситуацията в държавата щеше да бъде коренно различна и друг щеше да управлява и Народното събрание, и Министерския съвет. Втори път не трябва по никакъв начин да се дават и намеци, че такова нещо би могло да се случи, коментира Гуцанов.

Според него организирането на семинари преди изборите е изключително важно, за да могат всички, които ще се явяват на изборите да почерпят опит от европейските социалисти.

Борислав Гуцанов отрече категорично в БСП да има течение или група, които могат да прераснат в партия, подобно на АБВ.

Той е на мнение, че местните структури трябва да имат по-голяма свобода на действие при определяне на партийните листи за изборите наесен. Естествено, че трябва да има определено централизиране, но БСП е печелела тогава, когато е имала тази свобода. БСП не е лидерска партия. Тя винаги е била силна на места. Нашата най-голяма подкрепа е била по време на местни избори. Винаги сме били по-близко до хората. Това отдалечаване, което направихме, сега трябва да се преодолее, каза още Гуцанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1386 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.22 | 16:14

5
червени БОКЛУЦИ
пандиза ви чака

2015.03.22 | 16:14

4
тези двамата ште търкат наровете в пандиза скоро време
shatterer

2015.03.22 | 16:14

3
Дaнo тaзи cpeщa ги cъбepe cъc Cтaлин!

2015.03.22 | 16:14

2
Може и да се изкъпят, ако е хубаво времето.
stoiko

2015.03.22 | 16:13

1
Otnovo se sabracha dvamata 4erveni mosennici.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини