Комисията по култура остава без реформаторите заради Слави Бинев?

  • 08 декември 2014 06:05

  • 2962
  • 22
Комисията по култура остава без реформаторите заради Слави Бинев?
© Булфото

Реформаторският блок ще решава днес дали да изтегли депутатите си от комисията по култура и медии в знак на протест срещу оставането на председателския пост на Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на и от солидарност с протестиращите творци. Преди да стигнат до крайната мярка обаче, се очаква да има декларация от името на парламентарната група, с която ще призоват Бинев сам да се оттегли, пише "Сега".

Предложението за бойкот на комисията е на лидера на НПСД Корман Исмаилов, който обясни пред изданието, че има няколко варианта за действие, сред които този е най-радикалният. Той е категоричен, че председателството на Бинев е "неадекватно решение", и затова се налагат промени в правилника на Народното събрание, които ще сложат точка на гласуването на състава на парламентарните комисии анблок. Сега процедурата е такава, че някои имена ги научихме едва в пленарната зала преди гласуването, коментира Исмаилов.

В групата на реформаторите обаче няма единно становище по въпроса. За излизане на членовете на комисията по култура и медии се обявиха някои от представителите на Гражданския съвет, на ДСБ - също. "За" са депутатът Борис Станимиров и колегата му Иван Иванов, който е и член на комисията заедно с Борислав Миланов. Иванов обясни позицията си с ескалирането на напрежението около казуса и блокажа на същинската дейност на комисията. "В тази ситуация има достатъчно голямо напрежение и не можем да си вършим ефективно работата. Не може така да се гледа бюджетът отгоре-отгоре", коментира той пред "Сега". Миланов пък ще се съобрази с решението на парламентарната група.

ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров обаче се изказа резервирано и препоръча на колегите си от ПГ да изчакат първо групата да реши и тогава да говорят публично. "Не е разумно да изразяват личното си мнение, преди да вземем решението", убеден е той. Самият лидер на ДСБ и съпредседател на групата Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и препоръчал на депутатите да изчакат. Към политическа дипломация, а не за ултиматуми призовал и другият съпредседател - Найден Зеленогорски, според когото решението принадлежи на ПФ.

В Патриотичния фронт вече са наясно, че друг изход от напрегнатата ситуация няма. ВМРО смятат, че Бинев трябва да се откаже от поста, докато в НФСБ чакат деликатно самият депутат да узрее за подобно решение. Той пък засега няма такова намерение, а напротив - възнамерява да сезира европейските институции и еврокомисаря по култура за натиска върху него с твърдението, че е дискриминиран. Очаква се днес в Народното събрание Бинев да има среща с парламентарния председател Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която също призова за оставката му.

Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на не е единственият проблем за лидера на НПСД Корман Исмаилов. Той е възмутен и от преместването на новините на турски от Канал 1 в БНТ2. "Това е абсурдна тема, която не може да подлежи на преговори. Не може с политически пазарлъци да търгуваш права на малцинствата и не отива точно на Реформаторския блок да го прави", коментира пред "Сега" Исмаилов, който днес ще излезе с остра декларация по повод финала на преговорите между РБ и ПФ. Исмаилов критикува преговорния екип в РБ, че едва ли не е поставил останалите в групата пред свършен факт. Лидерът на НПСД е категорично против и постигнатата договорка миналия петък патриотите да получат зам.-министър на отбраната и зам. областен, за които вече неофициално бяха издигнати кандидатурите на експерта от МО Иво Антонов и продуцента Петър Харалампиев. "С влизането в изпълнителната власт вече ПФ стават част от коалиционното споразумение и това означава, че националисти застават редом до Реформаторския блок", изрази негодуванието си от своите Корман Исмаилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2962 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2014.12.08 | 21:14

22
КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА ОСТАВА БЕЗ НЕООСМАНИСТИ. КЕФ. БРАВО БИНЕВ!

2014.12.08 | 21:14

21
Корман Исмаилов с какв е по-умен от Слави Бинев или понеже е турчин и критериите са други? Занижени хахахаа

2014.12.08 | 21:13

20
Герб може да се кара с реформаторите колкото си иска, но ако се скара с ПФ тръгва надолу.

2014.12.08 | 21:13

19
НЕ МОЖЕ ЕДИН ТУРЧИН ДА СЕ КАЧИ НА ГЛАВАТА НА ВСИЧКИ. ВМРО НЕ ИСКА ОСТАВКАТА НА БИНЕВ.

2014.12.08 | 21:13

18
Слави Бинев е по-интелигентен от Корман Исмаилов.

2014.12.08 | 21:13

17
Дойде време ГЕРБ да избира дали са българи или турци.

2014.12.08 | 12:28

2
Майка ти вече е избрала -- остава си улична курва , каквато си беше и до сега !!

2014.12.08 | 21:12

16
ПАК НЯКАКЪВ ЗЛОБЕН ТУРЧИН РЕВЕ ТУКА. НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА БИНЕВ. С НИЩО НЕ Е ПО-ЛОШО ОТ КОРМАН, ОРХАН И ОСТАНАЛИТЕ ТУРЦИ. ДОРИ Е ПО-УМЕНИ ЗА НЯКОИ НЕЩА.

2014.12.08 | 21:12

15
Слави Бинев е много нива над депесарите Корман, Орхан, Касим и т.н.

2014.12.08 | 21:12

14
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ОЦЕНЯВА ТУРЦИТЕ ПО ЗАНИЖЕНИ КРИТЕРИИ КАТО ПРИВИЛИГИРОВАНИ. ТРЯБВА ПО ОБЩИТЕ КРЕТИРИИ И КОЙТО НЕ СТАВА ДА СИ ХОДИ. ТОВА ЧЕ СА ТУРЦИ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ ЗА ЛИПСАТА НА КАЧЕСТВА.

2014.12.08 | 12:30

4
Той и Долния Скапаняк се представяше за патриот , докато не му го подадоха устно от ДПС и сега вече не се бие в гърдите !! Чуеш лир че някой се кичи и парадира, че е патриот знай, че не е чист човек !!

2014.12.08 | 21:11

13
ами турския патриот Боко не е ли чист човек

2014.12.08 | 14:29

9
ВОЛЕН Е МНОГО ЛОШ, А ВИЖ ДЕПЕСАРИТЕ ОТ РБ ТЕ СА НАЙ-ЧИСТИТЕ ХОРА ХАХАХАА КОАЛИЦИЯ БОСТАН А НАЙ-ЧИСТИ СА КОМУНИСТИТЕ НА ГОЦЕ, С КОИТО БОЦЕ СЕ ГУШНА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини