Кънев: Висши чиновници ни предлагат облаги в замяна на запазването на постовете си

  • 14 ноември 2014 17:50

  • 4237
  • 7
Кънев: Висши чиновници ни предлагат облаги в замяна на запазването на постовете си
©

В тефтера на Филип Златанов се виждаше злоупотреба с власт. Дебатът за изгубените тефтери показва, че по-скоро не става въпрос за битова кражба. Тревожно е, че три седмици преди кражбата се появиха информации, че тефтерите ще бъдат откраднати. Това стана след като в случая се намеси името на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и от Реформаторския блок. Необходими са спешни реформи на всички нива в правосъдната система и системите за сигурност. В противен случай кражбите ще продължат. Не говоря само за кражбата на тефтерчето, а за кражбите на десетки милиони левове. Конфликтите на интереси и злоупотребата с власт също са причини са спешни реформи. Българските граждани поискаха реформи и на самите избори. Ако не съберем мнозинство за реформата в съдебната система, няма да има смисъл това правителство да работи. Аз съм сигурен, че ще съберем голямо мнозинство. Четирите партии ясно заявиха, че подкрепят тази реформа. От левицата също се чуват гласове в подкрепа на тези реформи, категоричен беше Кънев.

Във властта има кадри, които крадат от години. Явно те са отглеждани най-добре от ДПС, но са крали за всички. Тези хора на отговорни позиции вече провеждат разговори, с цел да запазят постовете си, като по този начин щяло има ползи и облаги за всички. До тук сме отхвърлили всички подобни предложения. Казвам го публично, защото публичното говорене е най-добрата защита за един политик. РБ цопна много бързо в дълбокото и трябва да внимаваме да не допускаме грешките и изкушенията, които произлизат от властта. Ако науча, че някой от РБ е приел подобно предложение, то той никога повече няма да бъде част от блока, разкри Кънев.

Задкулисието винаги е по-малко след смяна на властта. Задкулисието се състои от хиляди хора, които се облагодетелстват и крадат, поради липсата на ясни правила и наказания. Това се дължи на нереформираните съд, прокуратура и ДАНС. Аз не съм враг на никого. Аз съм противник на неработещата система. Сред магистратите и прокурорите има много честни хора. Убеден съм в това. Тези хора обаче са подложени на огромни изкушения, защото системата е такава, убеден беше Кънев.

Не трябва да занимаваме хората с нашите вътрешни проблеми. Смятам, че нещата при нас трябва да се случват тихо. Една партия, която непрекъснато се занимава с вътрешните си проблеми и е непрекъснато по медиите, не може да гарантира провеждането на реформи, нещо, което ние сме обещали, коментира Кънев твърденията от страна на Движение България на гражданите, че в блока има недоверие между отделните партии.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4237 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Eminem

2014.11.16 | 01:15

7
Не харесвам Кънев, но тук каквото казва всичко е вярно, може и скоро да си променя мнението за него.
AJ4A

2014.11.15 | 22:58

6
Раданееееееееееееее, Раданеееееееее, как може тепърва да говориш за събиране на мнозинство за реформи в съдебната власт????? ЗАЩО тогава се хванахте на хорото на властта - нали уж в името на реформите на съдебната власт????? А сега ПРЕДУПРЕЖДАВАШ НА ВСЕОСЛУШАНИЕ, че можело и да не съберете мнозинство за подобни реформи?!?!?!?!? ЗАЩО тогава направихте тази коалиция - ЗА ДА ПРОКАРАТЕ ПРОРУСКИТЕ ЗАКОНОПРОЕКТИ И ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ЗАПАДА ДА ДАДЕ ПАРИ НА БОЛШЕВИШКИТЕ МАРИОНЕТКИ ли Раданеееееееееееее, Раданееееееееее??????
AJ4A

2014.11.15 | 22:58

5
Раданееееееееее, Раданеееееееееее, ЗАЩО 43-то НС все още не е започнало процедура по избор на нов Гл. инспектор към ВСС?????? За какви реформи на ЦЯЛАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ ГОВОРИШ като вече толкова време няма нов главен инспектор????? ЗАЩО единственият орган, който може поне мъничко да контролира съдиите стои ОБЕЗГЛАВЕН толкова месеци????? Лицемер ли си Раданеееееееее или си ........... поредната болшевишка марионетка?????????
Странджата

2014.11.15 | 21:28

4
Режи от дъно , колкото и да боли.Народа иска промяна във всички сфери от живота , промяна във всички институции , промяна във всички партии.
кукулкан

2014.11.15 | 18:45

3
Г-н Кънев просто трябва да ги назовете кои са. Или не е толкова просто?
4

2014.11.15 | 16:41

2
Дела трябват, а не думи.

2014.11.15 | 16:41

1
Вие отдавна трябваше да смените кадри и вместо да ги прикривате,да ги сменяте,ако не са достойни,това е грешката на много партии,затова и хората харесваха Бойко,защото не се церемонеше и който сбърка - наказание или изхвърчаше от партията.Всичко зависи от ръководството,красиви слова,но дали ще се превърнат в реалност или ще остане само изречено във въздуха,ще поживеем и ще видим.ell

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини