Радан Кънев: Споделям тревогите на Зеленогорски за местните избори

  • 02 юли 2015 13:59

  • 939
  • 0
Радан Кънев: Споделям тревогите на Зеленогорски за местните избори
© Булфото

Мнозинството е стабилно, не виждам причини да не е. Напротив - добрата икономическа конюнктура, която се усеща навсякъде в страната, е определящ фактор за стабилност на управлението. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок /РБ/ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и по повод на среща на ръководството на Патриотичния фронт /ПФ/ с премиера Бойко Борисов.

Кънев заяви, че с ГЕРБ стоят заедно зад конституционните промени. Ще дойде време и Законът за съдебната власт да влезе в Министерския съвет, допълни той. По повод настояването на колегата му от РБ Найден Зеленогорски за споразумение за общо явяване на Блока на местните избори Кънев заяви, че няма да отговаря на въпроси, свързани с коалиционната политика, докато няма споразумение.

Според него публичното коментиране на темата е път към ада, който вече е минавал два пъти и няма да го мине трети път. "С Найден сме в изключително добри отношения. Много високо ценя работата му като шеф на щаба и споделям тревогите му", коментира Кънев. Той допълни, че е съгласен с констатацията, че местните структури вървят бавно в преговорите и не изглеждат достатъчно подготвени, в сравнение с ГЕРБ, които били великолепно подготвени.

Според Кънев не е уместно да се коментират местните избори, тъй като те са важни за политиците, но не са чак такъв приоритет за българските граждани, които много повече се интересуват от промените в здравеопазването, в социалната сфера и въпроса на всички въпроси - "ще мине ли конституционната реформа на първо четене". "Къщата се строи от основите и ако конституционната реформа не мине, всички други промени, които правим, са под много голям въпрос. Корупцията прояжда всичко в България", коментира той. Попитан за оттеглянето на законодателните промени, свързани с приватизацията на болниците, Кънев заяви, че на този етап е необходимо да се изчака, защото темата е чувствителна и трябва обществен дебат.

Според него обаче нуждата от частни капитали в здравеопазването ще се усеща все по-ясно и приватизацията на болниците ще се върне на дневен ред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини