Няма яснота дали НС ще има собствен тв канал

  • 14 ноември 2014 16:53

  • 1013
  • 2
Няма яснота дали НС ще има собствен тв канал
© Булфото

На днешното заседание на Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание дойде Вяра Анкова, генерален директор на БНТ, предаде репортер на Novini.bg.

Тя беше изслушана по темата за създаването на отделен парламентарен телевизионен канал. Припомняме ви, че на вчерашното заседание на комисията депутатите взеха решение да се създаде канал, по който да се излъчват пленарните заседания и заседанията на комисиите. Шефката на БНТ заяви, че това е добра идея. "Почти навсякъде в Европа има такива канали. Най-големият проблем тази идея да бъде реализирана са трудностите около намирането на финанси", каза Анкова. Тя посъветва депутатите да изберат модел на реализиране на идеята, като за нея френския е най-добър. "Трябва да се уточни колко ще струва и от къде ще бъде финансиран този канал", поясни шефката на БНТ.

Тя обясни на депутатите, че ако имат в предвид да се излъчват само заседанията на НС и парламентарните комисии, това няма да е точно телевизионен  канал. "ТВ канал е тогава, когато се реализират студиа, има гости и канала работи през цялата седмица, а не само в работните дни на парламента", допълни Анкова. Според нея е по-вероятно БНТ 2 да осъществява преки излъчвания на заседанията, отколкото да се реализира идеята за отделен тв канал. Ще има ли или не парламентарен канал, ще се реши окончателно в пленарна зала.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на предложи да не се отменя вече приетия текст, а да бъде направена поправка, че канала ще се реализира, когато се осигурят финансови и технически средства. Тя намекна, че ако заседанието на днешната комисия се беше излъчвало пряко, депутатите от ГЕРБ нямаше да се държат така скандално и да се стигне до размяната на остри реплики.

Видео от скандалното заседание на временната комисия днес може да видите тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1013 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2014.11.15 | 23:04

2
Четири стъпки за налагане на новата-стара диктатура: 1. Незабавно да бъде създаден ТВ канал на НС, като дори се създаде и радиостанция на НС; 2. Незабавно да се промени закона за радио и телевизия и да се забрани други медии освен медиите на НС да правят политически предавания, агитация и т.н.; 3. На всяка цена да се запази ТАЙНАТА НА ВОТА за всички избори и референдуми, като репортажи и предавания, свързани с провежданите избори и референдуми, да могат да се излъчват само по медиите на НС; 4. Незабавно приемане на Закон за задължителното гласуване на избори и референдуми, предвиждащ НЕ глоба, а ДОЖИВОТНА КАТОРГА за тези, които ще се осмелят ДА НЕ ПОДКРЕПЯТ ПУБЛИЧНО представителите на досегашната политическа класа!!!!!

2014.11.14 | 18:09

1
Би трябвало на всяка цена да има.Всеки българин трябва да гледа порното което се разиграва ежедневно там.

Добави коментар

Водещи новини