ГЕРБ дава на всички партии по една комисия, а на реформаторите - 3

  • 10 ноември 2014 06:03

  • 2551
  • 4
ГЕРБ дава на всички партии по една комисия, а на реформаторите - 3
©

Социалната комисия на Народното събрание да бъде предложена на ДПС. Такава е нагласата в парламентарната група на ГЕРБ, пише "24 часа".

Реформаторите ще получат три постоянни комисии, твърдят източниците ни. Със сигурност ГЕРБ им преотстъпва вътрешната, която ще бъде оглавена от бившия шеф на контраразузнаването и зам.-шеф на ДСБ ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Управляващите ще създадат държавна агенция “Разузнаване”, която ще обедини цивилното и военното разузнаване, каза Атанасов. Проектозаконът за новата спецслужба ще бъде внесен в парламента тази седмица.

Втората сигурна комисия за реформаторите е земеделската, начело на която ще застане зам.-лидерът на ДСБ Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Предстои уточняване на третата, която ще получат коалиционните партньори. В блока имат нагласата да поемат регионалната комисия в лицето на зам.-шефа на ДБГ Найден Зеленогорски, който поема функциите на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в Народното събрание и ще е шеф на депутатите от Реформаторския блок заедно с Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Друга комисия, която реформаторите имат готовност да оглавят, е тази по младежта и спорта в лицето на университетския преподавател Вили Лилков. Той вече е бил успешен председател на тази комисия, но в Столичния общински съвет.

В ГЕРБ обаче обсъждали да предложат последната на Български демократичен център, където има изявен шампион - ММА бореца Борислав Иглев.

От партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще предложат по една комисия на всичките шест парламентарни групи извън коалицията - патриотите, АБВ, БСП, ДПС, БДЦ и “Атака”, макар че се очаква Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа да откаже.

ГЕРБ ще покани всички партийни фракции в парламента на работна среща в началото на новата пленарна седмица, за да се чуят нагласите кой каква комисия има готовност да поеме.

Желанието на Борисов е те да се разпределят при максимално съгласие не само защото председателите на постоянните комисии се гласуват в пленарната зала. Стремежът на управляващите бил да няма обидени, за да работят всички на максимални обороти.

За да бъдат удовлетворени всички, от ГЕРБ ще предложат всяка парламентарна група да посочи по три желания, за да е сигурно уважено поне едно от тях.

ГЕРБ ще намали броя на постоянните комисии в Народното събрание от 23 на 20, увериха още от партията. Преди ден обаче парламентарната шефка Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 обяви, че е възможно да бъде създадена комисия за монополите и правата на потребителите. Според запознати шефското място в нея може да бъде преотстъпено на БСП.

Икономическата ще бъде оглавена от ГЕРБ, но председателят ще има трима заместници, един от които с ресор туризъм. За здравната комисия има най-много готови специалисти - начело там ще е ген. Стоян Тонев, Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, д-р Джема Грозданова или д-р Даниела Дариткова.

ГЕРБ със сигурност ще държи да има свои хора начело на комисиите по бюджет и финанси и по правни въпроси. Ясни са вече и имената за тях - Менда Стоянова и Данаил Кирилов.

Външната, към която е и отбраната, може да отиде при бившия зам.военен министър Валентин Радев или при адмирал Пламен Манушев.

За образованието без конкуренция е Милена Дамянова.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще прочете в пленарна зала в сряда, че Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е новият председател на парламентарната група на ГЕРБ на мястото на Борисов. Той ще има двама заместници, един от които ще е Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2551 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
From Germany

2014.12.17 | 16:10

4
На моите студенти в Германия не пропускам да им обясня кой е Боко Тиквата и как е бил назначен за министър-председател от мафията. Как като член на БКП преди 1989 година е малтретирал хора, които ходят на църква. Как след промените участва в силови групировки, наркотрафик и убийства и как се превръща в в един от най-големите наркотрафиканти в Европа и натрупва състояние за милиарди заедно с Цветелина Бориславова. Накрая как ЦРУ прикрива миналото му за да може да го използва. Тук хората които научават това наистина вече започват да се възмущават защо Меркел и други Европейски лидери са се срещали с него и защо България е в ЕС. Призовавам всички хора, заемащи обществени постове и работещи с много хора на територията на ЕС да изчистят този позор от лицето на България! Ако този мафиот отново фалшифицира и "спечели" изборите, този път не само България ще се вдигне, но и Европа ще вземе мерки!

2014.12.17 | 16:09

3
На мене комисии не ми трябват ,аз заработвам допълнително в сараите на задна прашка !! Обявата ми върви постоянно по ТВ Алфа , не вземам скъпо !!

2014.12.16 | 22:37

1
ti si boiko kurvata na dogan
Аз казах.

2014.12.17 | 16:08

2
25 години на преход! 25 години на унищожение на българската индустрия, ограбване на предприятията, банките, народните пари! Унищожихме цели сектори от икономиката. България от промишлена държава се превърна в държава от 3-тия свят. Пазарите, които имахме ги подарихме на западняците, защото трябвало да вървим към пазарна икономика?! Над 1 милион българи избягаха след 10 ти ноември. Нацията ни се стопява. Ежегодно богатите държави крадат нашите умове (завършилите медици и инженери). Само циганите имат положителен прираст. И като капак на всичко - 25 години ни управлява една политическа мафия , родена от БКП. Това ли искахме преди 25 години?! Ако е това, тогава - Да ви е честит 10 ти ноември!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини