Вижте проекта на закона "КТБ". Кадиев го публикува във Фейсбук

  • 18 юли 2014 06:40

  • 4783
  • 5
Вижте проекта на закона "КТБ". Кадиев го публикува във Фейсбук
©

На страницата си във Фейсбук бившият депутат от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в публикува в резюме проекта на закона „КТБ”, който според него се гледа в бюджетната комисия на парламента, пише "24 часа".

Кадиев е написал въпроси след всеки текст, който според него е странен.

Законът предвижда гарантираните до 100 хил. евро по закон депозити да се изплатят до 30 дни след обявяване на банката в несъстоятелност, а надвишаващите тази сума - до 6 месеца след ревизия от НАП.

Това е последния вариант на Закон за преструктуриране на КТБ, който се разглежда в бюджетна комисия, пише Кадиев. На пръв прочит открих странни детайли.

1. В срок от 20 дни от влизане на закона в сила, квесторите ще направят оценка на капиталовата адекватност.
Аз мислех, че вече я има? Те досега какво правят?

2. Списъкът с активите на КТБ се утвърждава от Управителния съвет на БНБ и министъра на финансите.
А къде е управителя на БНБ? Или търсим колективна безотговорност?

3. Всички влогове се прехвърлят в Креди Агрикол, със структура, валута и условия към момента на прехвърлянето. Всички влогове се изплащат, макар и под различни условия. Тези до 100 000 евро до 30 дни, останалите до 6 месеца.

4. Държавата финансира това с капиталов трансфер от 2.2 млрд лева. За целта емитира ДЦК. Увеличаваме размера на максималния размер на дълга с тези 2.2 млрд лева. След това тези пари не са дължими обратно.

5. Правомощията на синдик се изпълняват от НАП?

6. Променя се Закона за БНБ, чл.20, ал. 3 и ал.4, с което се премахва самостоятелност и независимост на подуправителя по банков надзор.

7. Очевидно ще се върви към отнемане на лиценза на КТБ, защото в ЗКИ се създава специален чл. 151а, съгласно който ако отнемането на лиценза бъде отменено от съда, то “банката не възстановява дейността си, а се открива производство по ликвидация”.

Сигурен съм, че има и по-добре четящи от мен юристи и банкери, ще се радвам да коментирате, завършва Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4783 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.18 | 22:25

5
Пладнешки обир на държавата и на данъкоплатците. Ако БСП допусне това, никога няма да гласувам повече за нея.
???

2014.07.18 | 18:24

2
Ами то БСП си е автора на тези схеми - колко спечелихме от "масовата бонова приватизация" - вместо активите да се продават за реални пари които да помогнат на България в прехода към пазарна икономика. Какви бяха опорните точки тогава - да си направим "наши" капиталисти защото чуждите са лоши. Ами договорите на НЕК за милиарди - но защитени от търговска тайна???

2014.07.18 | 22:25

4
Не мога да разбера , как българският народ е изпаднал до такава степен на невменяемост . Исус Христос казва - Божието Богу , кесаровото кесаря . Но това вече си е държавен рекет , защото в условията на съкращаващи се приходи от икономическа дейност , единственият начин за възстановяване на нарастващия дълг е чрез увеличаване на данъчната тежест . Която аз и вие братя българи ще трябва да платим , за да покрием удоволствието на няколко тарикати , научили се да живеят на чужд гръб .

2014.07.18 | 17:21

1
какво е "емитира"?

2014.07.18 | 19:40

3
Емитира приятелю е Тегли, Взема,Прави с една дума ще се теглят още пари...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини