Сидеров: Банките, които печелят трябва да са държавни

  • 16 юли 2014 09:56

  • 1199
  • 0
Сидеров: Банките, които печелят трябва да са държавни
© Булфото

"Атака" няма място сред хората, които ограбиха България, каза на среща със симпатизанти Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Сидеров коментира кризата в банковия сектор, подчертавайки, че партията не участва в консултациите при президента и в работата на парламента, защото правителството е със свалено доверие и трябва да си отиде.

Лидерът на националистите припомни, че то се е отказало от проекта „Южен поток”, въпреки че е важен и ще превърне България във важен енергиен фактор на Балканите.

По отношение актуализирането на бюджета от ГЕРБ, ДПС и БСП, за да се покрие дупката от 3,5 млрд. лв. в КТБ, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа отбеляза, че такава актуализация не е имало досега и попита защо трябва всички данъкоплатци да плащат за далаверите на банкерите.

„Според мен това е неправилно и аз не мога да го нарека спасяване на банката. Това е спасяване на тези, които са направили някаква спекула с тези пари. Това е спасяване на хората, които са ръководили банката и които ако са я източили, то те са виновници. Защо обаче виновниците трябва да бъдат наградени, т.е. банката да продължи да съществува като държавна, след което щели да я продадат пак. Може би на някой нов играч, който отново ще започне да я точи. Тази игра не ми харесва, аз не съм съгласен с нея. Ние от "Атака" не участваме в тези консултации, защото няма как да легитимираме подобно престъпление”, коментира Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

„Правилното решение е тези банки, които печелят да са държавни. Защо трябваше да се приватизират, да ги източва някой, след което държавата отново да ги стабилизира”, попита още той и добави, че на фона на бедността в България да се говори за банкерски драми е цинично.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1199 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини